MOSS-SPILLER:

Thomas Klemetsen Jakobsen (22) fra Randaberg spiller for 2.divisjonsklubben (nivå tre) Moss. Da Thomas var fjorten år meldte han overgang fra Randaberg til Viking. Her spilte han på aldersbestemte lag i mange år og fikk hele femti kamper for Viking 2. Mellom Viking 2 og Moss, hadde han også en periode i Vidar.,

Ved siden av fotballen har Jakobsen studert idrettspsykologi, han har også vært med som trener for Randaberg FFO, som er et fritidstilbud for barn som tilbyr fotballtreninger.

Jakobsen i aksjon for Viking 2. Foto: FOTO: PRIVAT

Tiden i Viking

Selv om Jakobsen ikke nådde gjennom nåløyet for førstelagsfotball for Viking i første omgang, er tiden i Viking 2 noe han verdsetter høyt i karrieren.

– Overgangen var ikke akkurat lett. Jeg var fortsatt veldig ung og det er ikke alltid det er like lett å komme inn i en ny gruppe, men spillergruppen i Viking har alltid vert høydepunktet med tiden i Viking.

Han forteller videre at Adrian Pereira, Lasse Berg Johnsen og Jens Husebø er de beste han har spilt med. Adrian Pereira har rukket å vunnet cupgull med både Viking og den greske klubben PAOK i etterkant, men Jakobsen bærer ikke nag for at han ikke nådde opp.

– Det er alltid sånn i fotball at ikke alle kan være med videre, sånn er det. Da må vi bare ta den litt lengre veien rundt. Alt i alt tror jeg det var til det beste. Det har gjort meg til en bedre fotballspiller og person, meddeler Jakobsen.

Jakobsen fikk 50 kamper og 23 mål for Viking. Det tilsvarer nesten mål i annenhver kamp.

Toppscorer for Vidar

Etter hvert var det på tide å prøve noe nytt. Fra 2018 til 2019 hadde Jakobsen et opphold i Vidar. Det endte dessverre med nedrykk for Rogalandsklubben. Til tross for det ble det tolv mål på Jakobsen. Han ble toppscorer i Vidar og kom på 8.plass i ligaen på toppscorerlisten.

– Jeg hadde en fin tid i Vidar. Det er klart det var en tøff sesong med nedrykk, men det var mye som ikke gikk vår vei. Det betyr ikke så mye at jeg ble toppscorer når vi rykker ned, sier han.

Han innrømmer at fasilitetene i Vidar ikke var helt det samme som i storklubben Viking.

– Den største forskjellen fra Viking og Vidar sier seg litt selv - Viking er en toppklubb der alle detaljer og småting er på plass noe som gjør treningshverdagen optimal, sier han.

Jakobsen endte med 31 kamper og 14 mål i Vidar, noe som også er en imponerende statistikk.

Jakobsen omsetter straffesparket for Vidar kontrollert. Foto: FOTO: Rogalands Avis

– Bør forvente å score tosifret

Etter nedrykket med Vidar meldte Jakobsen overgang til 2.divisjonsklubben Moss. Så langt i sesongen har det blitt tre mål på åtte kamper for Randaberg-gutten. I Moss trives han godt.

– Det er veldig bra her i Moss. Vestlandet er jo selvfølgelig bedre, men noen ting må man ofre, smiler han.

Jakobsen har scoret 3 mål på de første 8 seriekampene i årets sesong. Moss ligger på 10.plass med 9 poeng på 10 kamper.

Foto: Jakobsen feirer scoring mot Vålerenga 2. FOTO: Christian Thuesen

Hva er ambisjonene dine denne sesongen? Hvor mange mål har du ved sesongslutt?

– Ambisjonene er først og fremst å gjøre det bedre en fjorårssesongen, så får jeg ta det derfra. Jeg har fått en litt ny rolle under ny trener. Jeg har gått fra å spille spiss til å spille på venstrevingen, men bør likevel forvente minst tosifret antall mål denne sesongen, forteller han.

Han er klar på at uansett hva som skjer, vil han gjøre noe innen fotballen.

– Veien videre er enkel, uansett hva som skjer så blir det innen fotball. Målet er å bli bedre og utvikle meg dag for dag som fotballspiller, meddeler Moss-spilleren.

Drømmer om å spille for Chelsea

Til tross for en kjedelig og utfordrende koronaperiode, ble det noe positivt for Moss-angriperen i denne perioden.

– Det er klart det har vært en tung periode, men det positive var at jeg fikk operert et kne som ikke var bra, sier han.

Han sier dog at det aldri har vært et problem å holde motivasjonen oppe.

– Fotball er det som driver meg, så motivasjonen var ganske lett å holde oppe, forteller han.

Hvilken klubb drømmer du å spille for i fremtiden?

– Blir fort Chelsea det da, smiler han.

Hvem er ditt fotballidol?

– De Bruyne og Hazard er høyt der oppe, sier han.

Det er kanskje ikke vanskelig å se at han er en ihuga Chelsea-fan.

Fin tid i Randaberg

Jakobsen er vokst opp på Randaberg og spilte der frem til han ble fjorten år og meldte overgang til Viking. Han husker det som en fin tid.

– Randaberg var en veldig bra klubb å utvikle seg i. Knut Norgren spilte en stor rolle i det, det var treninger med han nesten hver dag, i tillegg til lagtreninger. Han var nok den som hjalp meg og lærte meg det meste, avslutter Jakobsen.

Senere i kveld spiller Jakobsens Moss mot Eidsvold, så venter den gamle storheten Fredrikstad i 2.runde i NM.