FOTBALL:

Allerede som 14-åring debuterte Randaberg-jenta for Viking sitt damelag i 2.divisjon. I fjor gikk hun fra spill i 2.divisjon med Viking til gullkamp i Toppserien med Avaldsnes. Etter overgangen har 17-åringen vært fast inventar for Karmøyklubben i Toppserien. Nå drømmer hun om å leve av fotballen.,

Verdifull erfaring

Dirdal sier til Randaberg24 at å spille voksenfotball i så tidlig alder har vært en verdifull erfaring.

– Jeg hadde en veldig fin tid i Viking, og jeg tror det var veldig viktig for meg som fotballspiller å spille «voksenfotball» i så tidlig alder. Jeg fikk spille med folk som var bedre enn meg og lærte mye av det, sier hun.

Foto: Seriekamp mot Vålerenga i Toppserien i fjor. FOTO: Andreas Kristoffer Berge

Dirdal meldte overgang til Avaldsnes midt i sesongen. Der kunne hun ha vunnet gull på første forsøk. Det ble 3.plass og bronse. Avaldsnes endte på 54p, 4p bak Rosenborg og Vålerenga.

– Å gå fra 2.divisjon i Viking til toppserien for å kjempe om gullvare var selvsagt to veldig forskjellige ting. I Viking var jeg vant til å dominere kamper og gjerne vinne med 5 mål. Mens i Avaldsnes var det mye jevnere mellom lagene og vi vant gjerne bare med ett mål, sier hun.

– Den største forskjellen er tempoet.

Dirdal er nå en fast inventar på Avaldsneslaget. Hun har vært involvert i samtlige ni kamper denne sesongen og har startet syv av dem.

– Den største forskjellen mellom Viking og Avaldsnes er tempoet. I Avaldsnes går alt mye fortere og det er tøffere i duellene. Slik burde det også være. Jeg synes det var veldig kjekt og lærerikt å komme til Avaldsnes å få kjempe om gull i toppserien, forteller hun.

Foto: Dirdal i aksjon for Viking i en seriekamp mot Fyllingsdalen. FOTO: Espen Brevik

Dirdal nyter tilliten hun får i Avaldsnes.

– Tiden i Avaldsnes har vært veldig kjekk så langt. Fikk være med på å ta bronse i toppserien i fjor, og har fått spille med og mot A-landslagsspillere med forskjellige nasjonaliteter. I år har jeg også fått spille en del mer enn i fjor, og jeg opplever at trenerne har troen på meg, meddeler hun.

Avaldsnes har ikke hatt en like god sesong i år, som de hadde i fjor. De har syv poeng på ni kamper og ligger på 7.plass.

Drømmer om å bli fotballproff

– Drømmen er jo selvsagt å bli fotballproff, og å kunne leve av det. Men jeg må nok ha noe jeg kan falle tilbake på dersom ting ikke går helt som planlagt. Jeg klarer ikke å se for meg at jeg skal fokusere på så mye annet enn fotball de neste årene! Jeg er jo en teknisk fotballspiller, så Spania og gjerne Barcelona hadde jo vært drømmen, sier Dirdal.

Hva er ditt beste fotballminne?

– Mitt beste fotballminner er nok da vi vant NM- J16 med viking og jeg ble kåret til banens beste. Ellers er det utrolig kjekt hver gang jeg får spille landskamp, forteller hun.

Hvordan vil du beskrive deg selv som fotballspiller?

– Jeg er en veldig teknisk fotballspiller som trives best i et lag hvor man holder på ballen og spiller lang bakken. Liker meg godt rettvendt i mellomrom hvor jeg kan spille andre gjennom, forteller hun.

Foto: Irene Dirdal startet fotballkarrieren sin på Randaberg. FOTO: PRIVAT

– Det var vanskelig å holde motivasjonen oppe

Dirdal forteller at det ikke bare var enkelt å håndtere begrensningene koronaen førte med seg.

– Det er klart at koronaen har gjort ting vanskeligere for min del. Jeg flyttet på hybel alene, og har hatt fritidskarantene i nesten et år. Det vil si at du bare har lov å være med de fra laget, og i mitt tilfelle foreldrene mine. Det har vært vanskelig å si til venner og søsken med barn at jeg ikke kan være med dem. Da sesongen ble utsatt og det ikke var lov å spille treningskamper var det vanskelig å holde motivasjonen oppe, men samtidig var det veldig mange som ikke engang fikk lov å trene, sier hun.

Hun sier videre at det ble enklere da serien kom i gang igjen.

Dirdal er også titt og ofte innom aldersbestemte landslag. Dirdal har så langt 22 kamper og 5 mål på aldersbestemte landslag. Det er imponerende tall.

Foto: Dirdal på landslagssamling for J-19. FOTO: Andreas Kristoffer Berge

Tvilsomt med RIL-gjensyn

Dirdal sier at hun har et bra forhold til Randaberg, men at det er lite sannsynlig med comeback.

– Jeg hadde en veldig fin tid da jeg var liten og spilte barnefotball. Jeg tenker ikke å spille for Randaberg igjen, men man vet jo aldri!, avslutter hun.