BAK RANDABERGHALLEN: —

Grødem Runners har registrert at det skal gjøres tiltak i området ved løpebanen i Myrå som omhandler fotballbane og potensielt tennisbane. I den forbindelse forventer vi at også våre interesser ivaretas.,

Det skriver Alexander Middleton, på vegne av Grødem Runners, i et brev til kommunen. Den forholdsvis nye løpeklubben ønsker seg en oppgradering av dagens løpebane.

— Vi vil med dette søke om en oppgradering av løpebanen som ligger i området. Ønsket er en skikkelig løpebane med minimum 6 felt med tartandekke egnet for løping. Nå vet vi at det kommer en løpebane i mindre skala ved frifotanlegget på Grødem med tartandekke, noe som er positivt, men den er nok ikke egnet for voksne.

Klubben ønsker seg en bane som er 400 meter med tartandekke. Grødem Runners har to faste treninger i uken på løpebanen ved Myrå.

— Dette vil øke kvaliteten på treningene våre betraktelig og vi forventer at enda flere vil benytte seg av banen hvis den oppgraderes. I tillegg vil dette eliminere utfordringen vi har med at yngre bilister som tar seg inn på banen og spinner opp underlaget og lager dype spor som må repareres. Skulle Randaberg få en skikkelig løpebane gir jo dette også muligheter for baneløp i fremtiden.

Nå håper de at det kan komme positive signaler fra kommunen rundt dette.

— Per i dag er vi 86 aktive medlemmer og vi er nå i en prosess hvor vi får Grødem Runners registret hos Norges Friidrettsforbund samt Idrettsforbundet. Her har samtlige medlemmer ett ønske om å bli med videre. Denne prosessen forventes å være fullført ved månedsskiftet september/oktober og vi skifter da formelt navn til Grødem Runners Friidrettsklubb. Da vil Randaberg endelig ha en friidrettsklubb i kommunen.

I går skrev Randaberg24 at det også er andre som kan tenke seg å bruke grusen. Med tartandekke er ikke det mulig. En gruppe spedwaykjørere har nemlig også lyst å bruke grusen, med noen oppgraderinger.

https://randaberg24.no/2021/09/16/video-her-onsker-de-seg-treningsbane-for-speedway/

Randaberg24 har sendt forespørsel om kommentar til Idrettsrådet og RIL Fotball som disponerer anlegget, men det er ikke kommet svar i retur.