VOLLEYBALL:

Lørdag og søndag spiller Randaberg-damene to semifinaler mot Koll, i best av fem-serien.,

I grunnserien ble Koll numme to, noe som var plassen over Randaberg. Det betyr også at Koll leder 1-0 allerede før den første kampen er spilt. Årsaken er altså at de to beste lagene i grunnserien får en ekstra fordel for plassering - i form av ekstra seier før første kamp.

Det betyr også at Randaberg må vinne minst en av helgens to kamper. Hjemmelaget vet at det blir en vanskelig oppgave, men hvis blant annet serv og mottak sitter, så er det en styrke for angrepsspillet til laget.

Julie Michaelsen (32) er en av de sentrale spillerne på Koll. Foto: FOTO: Per Thime

— Det vet vi også. Randaberg er et godt lag på sitt beste. Jeg regner Randaberg som en minst like god motstander som BK Tromsø som vant grunnserien, sier Koll-trener Lars Martin Sandanger til Randaberg24.

Derfor kommer Koll-damene til å gi alt mot Randaberg.

— Vi er nok favoritter til å vinne etter de spilte kampene, men Randaberg har hatt stigning i sesongen og vi vet at de vant 3-0 i alle kvartfinalekampene forrige helg. Vi har en bred og sterk stall, men vet at vi kommer til å få kamp om hver ball i Randaberghallen. Du kan vel si at vi har et psykisk overtak, men Randaberg er sterke fysisk og sagt litt kjedelig, alle kamper lever sitt eget liv.

Det er gjestene fra Oslo som stiller med fordel, for to kamper i serien denne sesongen endte med 1-3 og 0-3 tap for Randaberg mot Koll.

— Vi vet at Live Sørbø (nr 4) er god, hun er blant de tre beste oppleggerne i landet, sier Koll-treneren. Foto: FOTO: Per Thime

— Vi vet om hvordan det har gått, men dette er noe annet enn vanlige seriekamper. Randaberg har flere gode spillere. Opplegger Live Sørbø er blant de aller beste i hele landet, topp tre vil jeg si, mens en spiller som Rugile Lavickyte også er meget god på sitt beste. Har hun dagen så er det så absolutt en spiller vi kjenner godt til.

For begge lag, og alle volleyballag, har det vært spesielle sesonger. Denne sesongen er gjennomført, men ikke helt uten restriksjoner. Covid-19 har det vært og er fortsatt.

— Det er klart det har vært spesielt. Vi har som sagt en stor tropp, men som det er nå er det bare to spillere som ikke har vært smittet underveis. Vi gikk klar all smitte i halvannet år, men vi håper å unngå smitte underveis i sluttspillet.

Randaberg24 satte et ørlite fokus på publikum innen volleyball, eller mangelen på det. Koll-treneren mener årsakene er flere, men at klubber og spillere også må ta et ansvar for det.

https://randaberg24.no/2022/03/23/kommentar-hvorfor-bryr-bare-familie-og-venner-seg/

— Det er ikke lett å si hvorfor, men her i landet har ikke vi i klubber og forbund vært flinke nok til å snakke opp sporten vår. Mange ganger, og for ofte, blir volleyball snakket ned. Der har vi alle en jobb å gjøre - alle oss som brenner og blør for denne flotte idretten. Når vi spiller i Randaberghallen kommende helg håper jeg virkelig på fulle tribuner.

Hvis Koll vinner begge kampene i helgen går laget videre til sluttspillfinalen.

— Vi må ikke noe som helst denne helgen, men leverer vi to gode prestasjoner, så får vi se hvordan det går. Dette er ikke avgjort på forhånd - vi et at Randaberg viser stigende form og at de er et godt lagt på sitt beste.