UTSATT: Idar Kolnes Goa (t.v) og Heidi Tjelta håper at Frifot-anlegget snart står ferdig.

SPORT:

— Håper jeg i løpet av uken får en fremdriftsplan av leverandørene, sier leder for teknisk drift Idar Kolnes Goa da vi møter han tirsdag morgen.,

Materialet av typen tartan er levert og klar til å legges, men siden arbeidskraften kommer fra utlandet, er det utsatt en rekke ganger. Først og fremst på grunn av Covid-19, men også for at arbeiderne er avhengig av fint vær for å kunne legge gummidekket.

— Når det vil stå ferdig er et veldig godt spørsmål, men det nærmer seg med stormskritt.

Randaberg kommune har god dialog med Grødem skolen, og er ganske sikker på at anlegget vil være med på å gjøre området mer attraktivt når det står ferdig.

— Husker selv godt da jeg gikk på denne skolen, og brukte grusbanen. Noe som var optimalt den gang, men som vi så ikke holdt mål idag, sier han og legger til.

— Det er allerede blitt et utrolig flott anlegg, men når gummidekket er lagt, blir det enda bedre.

Det skal legges tre ulike farger rundt fotballbanen. Rød området skal være løpebane, den blå fargen skal være område for frilek og grønt skal skille disse områdene fra hverandre. Utenom tartandekket er det en hoppgrope for lengdehopp som ikke er ferdig, ellers er området fult brukende.

— Vi har lagt drensasfalt på bunnlaget, slik det kan brukes allerede, sier Idar og avslutter.

— Det er ingenting som hadde gledet meg å få dette ferdig fortest mulig. For dette anlegget er bra for skolen, nærområdet og Grødem generelt.