RIL-damene

VOLLEYBALL:

I over seks uker har toppidretten hatt full stans i alt seriespill. Det skjedde etter en klar anbefaling fra statsminister Erna Solberg på talerstolen i Stortinget 18. januar. Siden er seriestoppen blitt forlenget flere ganger og gjelder i øyeblikket fram til midten av mars.,

Det rammer blant annet eliteserielagene til Randaberg IL Volleyball. De to lagene har fått utsatt en rekke seriekamper.

Idretten fikk i går lagt fram sine synspunkter i møte med statsminister Erna Solberg (H), men kan ikke regne med lettelser i nærmeste framtid.

Møtet ble holdt tolv dager etter at idrettspresident Berit Kjøll ba om en hastesamtale etter at seriestansen i toppidretten på nytt ble videreført. Det ble lagt fram flere krav fra idretten, ifølge NTB.

,* Åpne hele barne- og ungdomsidretten,* Åpne for nasjonalt seriespill i toppidretten,* At flest mulig av unge voksne kan komme i aktivitet igjen,* Lokale tiltak framfor nasjonale,* Bedre kommunikasjon med myndighetene før avgjørelser blir tatt,

Randabergs trener for kvinnelaget, Espen Sørbø, sier dette om gårsdagens møte og om tiden fremover.

—Vi har flere alternativer som blir diskutert og det jeg tror vi lander på er enkel grunnserie som da gjør det mulig å ha fullt sluttspill som starter rett over påske.

Det betyr at man satser på et sluttspill som kjøres som kvartfinaler hvor lag 3 til 6 i grunnserien møtes over én helg.

—  Sluttspillfinale kalles Final 4 hvor de to topprangerte fra grunnserie og to beste fra kvartfinale møtes helgen 16-18 april. Det betyr at hvis dette blir opplegget, så har damelaget bare e kamp igjen, mot BK Tromsø.