Leder i RIL Fotball Frode S. Lindboe.

FOTBALL:

Vi registrerer med interesse fotballpresidentens utspill om at klubbene må vurdere anbefalingene til regjeringen. Vi ser også at flere klubber nå velger å trene normalt, sier leder i RIL Fotball, Frode S. Lindboe til Randaberg24.

Rundt i lokalfotballen har flere klubber og lag fått mer enn nok av strenge restriksjoner. Mange fotballspillere har ikke hatt nærkontakt på langt over ett år. Det gir trøtte og slitne spiller - og flere pakker fotballskoene langt inn i skapet.

,— Vi skal ta en runde internt på hva vi tenker om dette. I alle fall, det er i alle fall grunn til å tøye strikken lenger, s

amtidig som vi må understreke at alle spillere, ledere og trenere som har sykdomstegn, fortsatt må være flinke til å holde seg hjemme.

Randabergs A-lag for herrer spilte siste kamp i mars i fjor. Da var det NM-kvalik - siden da har de ikke vært i nærheten av å spille en eneste kamp.

Noen kilometer unna er divisjonskollega i 4. divisjon, Sunde. Der har man bestemt at klubben støtter initiativet som er tatt lokalt - og der er man klare for å sette i gang med vanlig fotballtrening, skriver Aftenbladet.

Nylig gikk fotballpresident Terje Svendsen ut og ba regjeringen åpne opp fotballen for alle.

Presidenten mener begrunnelsen for at fotball for 20+ må vente mangler tilstrekkelig forholdsmessighet juridisk og medisinsk, og at det uansett er dypt urovekkende at breddeidrett er helt nederst på den politiske prioriteringslisten.

— Gjennom hele pandemien har fotballen vært på tilbudssiden med å være gode smittevernambassadører. Vi har sendt inn innspill og bedt om møter. Alene og sammen med idretten forøvrig. Innsendte forslag til løsninger for denne gruppen virker aldri å ha vært realitetsbehandlet hos fagmyndighetene. De har i begrenset grad villet gå inn i en konstruktiv dialog med idretten om hva som må tilrettelegges for å åpne på en trygg måte, sier Svendsen som legger til at klubbene har gjort en formidabel innsats, noe høstens 150 000 gjennomførte kamper viser, sa Svendsen til forbundets side.