DART:

Dart

er et engelsk spill hvor deltakerne kaster piler mot en rund måltavle, med spesielle spilleregler. Måltavlen er inndelt i ringer og sektorer som gir bestemte poeng.,

Dette vet Stian Valset det aller meste om. Vanligvis spiller han el-dart og ofte med gode resultater. Nylig ble han også kåret som årets ildsjel i klubben på Randaberg. Nå går han et steg videre, bort fra el-dart og over på noe annet.

— Nå er det ståldart det skal gå i, sier han til Randaberg24.

Foto: Privat

Med det mener han dermed at han har tenkt å utvikle seg videre som dartspiller. Valget er ståldart som det i 2022 blir mye mer av for hans del. Da blir det piler med stålspisser og ikke i plast som i softdart.

— Mitt første mål for dette året er å være med i offisielle konkurranser. Mine nærmeste muligheter er da å være med i NM for lag og singel. Dette arrangeres i slutten av mars, forteller han videre.

Han har vanligvis spilt for Randaberg, men representerer nå Østfold Stål.

— Jeg kjenner mange i den klubben, men om jeg deltar for lag i NM er usikkert, men som singelspiller skal jeg være med. Det er uansett sikkert.

— Hva med målsetting i et NM?

Stian Valset legger bort litt el-dart og satser på ståldart i 2022. — NM i slutten av mars er ett av mine mål for sesongen, sier han. Foto: FOTO: Privat

— Målsettingen for mitt aller første NM i ståldart får være å ikke tape den aller første kampen. Vinner jeg får jeg dermed også flere muligheter for å spille for bedre og bedre plassering underveis. Men det aller vitigste ved å delta for første gang i et NM er også å få med seg den erfaringen med å spille ståldart ute og i turnering blant mange gode norske spillere, og ikke minst delta blant de aller beste i landet.