VOLLEYBALL: Randaberg-herrene har fire Kongepokaler stående i pokalskapet, men det er støv på dem. Det er nemlig en del år siden sist laget kunne titulere seg som NM-vinnere i volleyball.

Siste gang var i 1995 da laget vant 3–0 mot KFUM Oslo i finalen foran 1.200 tilskuere på tribunen.

Med på det laget var spillere som Jørre Kjemperud, John Sverre Oredalen, Leiv Helge Kaldheim, Arild Taarland og nåværende dametrener Espen Sørbø.

Lørdag ettermiddag kan herrelaget, men nye spillere, ta et nytt steg mot cupfinale og kongepokal.

Først har Randaberg noe å revansjere, for Førde vant NM-finalen mot Randaberg i 2018/19 sesongen, 3–0.

– Vi gleder oss vi, til å teste oss mot laget som nå leder serien her hjemme. Førde er et godt lag, men det er også vi, sier trener Kevin Ces før kampen.

Randaberg-laget som vant NM-finalen i 1995. Foto: Faksimile fra Stavanger Aftenblad
Blokkspillet til Randaberg kan bli viktig når Førde er motstander i kvartfinale i NM lørdag ettermiddag. Foto: Per Thime

Førde leder altså serien og får ta med seg et ørlite favorittstempel sørover til Randaberg, men det er også bare et lite favorittstempel.

Randaberg er på 2. plass i serien og har gjort det meget bra innledningsvis på sesongen.

Det kan de også gjøre mot Førde i lørdagens kvartfinale i NM.

– Vi har vunnet 3 av 4 bortekamper i serien, har vært bra så langt. Guttene trener hardt, er motivert og det er kamp om plassene på laget vårt. Det motiverer og gir en skjerpet spillergruppe. Derfor har vi også troen på det vi driver med flere ganger i uka.

– En del nye spillere, tidlig i sesongen – er dere klare?

– Ja, jeg føler at vi er det og tror ikke denne kampen kommer for tidlig. Vi lar oss også inspirere av damene vinner og vinner i serie og cup. Når de i tillegg viser god innsats mot italienske stjerner, da motiverer også det oss, sier Kes.

Randabergs damer skal også spille kvartfinale, noe som skjer lørdag kveld, borte mot KFUM Volda. Det er bare noen uker siden lagene møttes i serien og da vant Randaberg3–0 og var i den kampen ett nummer for store. Det vil være en gedigen cupbombe hvis Volda vinner kampen.