RANDABERGHALLEN:

— Vi sikter oss inn på en topplassering, noe annet enn det skal vi ikke ha noe av, sier Live Sørbø - full av optimisme.,

Den hjemvendte spilleren som forrige sesong spilte i Bundesliga, er klar for flere sesonger i RIL-drakten. Treningen fram mot ny sesong er i gang.

— Vi er kommet i gang og i neste uke er samtlige spillere på plass og klare for å ta fatt på det som forhåpentligvis blir en normal volleyballsesong, sier trener, Espen Sørbø.

Han er også godt fornøyd med hvordan laget kommer til å bli. Stallen teller per i dag 12 spillere, hvor tre er nye fra forrige sesong.

<img class="alignnone size-full wp-image-46694" src="https://randaberg24.no/wp-content/uploads/2021/08/DSC_7501.jpg" alt="" width="5020" height="3250" >

— Live har du nevnt, men vi har også fått inn Jenny Rørtveit. Hun er fra Sandnes, men spilte forrige sesong for BK Tromsø. I tillegg har vi fått inn lovende Maria Åsmull fra Topp Volley på Sand.

Rørtveit er blokkspiller - og gleder seg.

— Jeg har tatt friår fra studier og da var det hjem igjen. For meg ble da Randaberg det naturlige valget. Her vet jeg det er gode treningsforhold, ting blir lagt til rette, gode spillere og gode trenere. Jeg har hørt mye godt om klubben, og inntrykke stemmer godt, forteller hun.

Flere av spillerne på laget er godt kjent - blant annet gjennom spill på Topp Volley

— Jeg vil si at det er bedre å spille med Jenny, enn mot henne. Hun er knallhard i blokk og kommer til å ta mange poeng for oss denne sesongen, sier Live Sørbø.

<img class="alignnone size-full wp-image-46691" src="https://randaberg24.no/wp-content/uploads/2021/08/DSC_7455.jpg" alt="" width="4082" height="2721" >

Det er ikke sikkert neste nykommer får så mye spilletid, men det er også Maria Åsmull klar over.

— Jeg er opplegger og vet godt at Live er landslagsspiller. Det visste jeg, men jeg er også her for å lære mer. Da er det godt å være med å lære av det beste vi har her i landet. I så måte er Randaberg flott - og jeg ser fram til å bli med. Blir det noen innhopp så er jeg klar kan jeg love, sier hun som nylig fikk bronse i NM isandvolleyball, sammen med makker Marte Iversen Grytøyr.

Med to nye oppleggere på laget, blir det annen rolle for forrige sesongs opplegger, Maria Dahl (bildet).

— Da Maria kom til oss var hun fersk som opplegger, men leverte bra. Nå har vi to andre oppleggere og vi skal bruke Maria i annen rolle på banen, sier treneren.

RIL-trener Espen Sørbø mener denne sesongs lag ser bedre ut. 12 spillere i stallen skal være med å bidra til det som kan bli en god sesong, men ingenting er spikret på forhånd.

— Jeg tror det er flere lag som kan være med oppe i toppen av tabellen. Vi har et mål om å kjempe blant de første plassene til slutt. Det beste laget kan se ut som blir Koll. De blir supersterke, tror jeg.

I tillegg nevner han lag som BK Tromsø og Oslo Volley.

— Vi går en spennende tid i møte. Vi skal forberede oss godt til serien starter i oktober. Før det skal vi delta i Vest Cup, men det er også mulig at vi arrangerer en treningshelg på Randaberg, men innlagte kamper mot BK Tromsø.

Randaberg stiller denne sesongen kvinnelag også i 1. divisjon. Det laget består av unge spillere, fra 15 år og oppover.

— Der er det også mange som kan bli virkelig gode. De er treningsvillige og elsker sporten sin. Spillere fra rekruttlaget kommer også til å hospitere her for elitelaget vårt.