LEDER: Jon Rønning er leder av Randaberg IL Volleyball. Søndag håper han at regjeringen ikke griper inn med tiltak som begrenset plass på tribunen. Da spiller nemlig damene 2. kamp i semifinalen i NM mot Koll. Rønning håper på folkefest i Randaberghallen.

VOLLEYBALL:

De ønsker seg mest av alt og ta seg til cupfinalen, Randabergs damelag. Søndag spilles returkampen i Randaberghallen. I det første oppgjøret vant Randaberg 3-2 og har med det gode muligheter for å ta seg til cupfinalen.,

Det er imidlertid ikke sikkert det ligger an til en publikumsfest. Det er varslet at det vil komme strengere pandemi-tiltak tirsdag. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet jobbet i helgen og mandag intensivt med å komme fram til anbefalingen til regjeringen.

Klokken 19.00 presenteres de nye restriksjonene.

— Det er klart vi er spent på hva som kommer, men vi frykter det blant annet blir restriksjoner på antall tilskuere vi kan slippe inn på kampen sier leder i RIL Volleyball, Jon Rønning.

Han forteller at klubben har gjort grep for å lage til en folkefest. I denne sammenheng kunne det vært både full tribune og ekstra stoler på gulvet, bak spillebanen.

— Vi har et håp om at det skal gå, men det blir klart mer stusselig med 100 tilskuere enn kanskje 500-600 i hallen.

Nå er det slettes ikke sikkert at det kommer til å skje. I flere måneder har publikum kunne gått på idrettsarrangementer.

– Vi vet som sagt ikke vi heller, men får ta det som kommer. Jeg er imidlertid ikke imponert over det som har kommet den siste tiden. Skal vi igjen innføre meteren blir det selvsagt kamp, men rammen en helt annen. Det virker søkt å innføre slike restriksjoner igjen - og tilliten til dem som bestemmer er ikke veldig stor i øyeblikket.

Martine Gilje og RIL-damene skal spille semifinale i NM på hjemmebane kommende søndag. Kamp blir det, men spørsmælet er om alle som vil på kamp, kommer inn. Foto: FOTO: Per Thime

Rønning forteller at klubben har gjort noen grep for å samle flest mulig på kamp. Han håper i det lengste det ikke blir begrenset plass.

— Som sagt, vi får bare ta det som kommer, men jeg håper det sitter veldig langt inne å gjøre noe med begrenset antall publikum. Vi er mange frivillige som bidrar rundt både idrett og kultur. Så vidt jeg kan se er det heller ikke meldt om mye smitte i forbindelse med slike arrangementer.