Tidligere Randaberg-stuper, Anne Vilde Tuxen (23), ble historisk da hun ble Rogalands første flaggbærer i OL noensinne. Onsdag kl.08.00 norsk tid, kan du se henne i aksjon i 10m tårnstup.,

https://randaberg24.no/2021/07/21/anne-vilde-tuxen-23-blir-flaggbaerer-i-ol/

– Jeg trodde egentlig ingen visste hva navnet mitt var eller hvem jeg var

Under åpningsseremonien til OL i Tokyo, var hun flaggbærer sammen med den norske svømmeren Tomoe Zenimoto Hvas. Det er noe Anne Vilde sent vil glemme.

– Det var helt sykt bare å bli valgt ut til dette! Jeg er fortsatt sjokkert og jeg tror det ikke enda, selv om jeg allerede har gjort det. Da pappa spurte om jeg ville være flaggbærer, så lo jeg bare, for jeg trodde han tulla. Da jeg skjønte det var seriøst, måpte jeg bare, jeg kunne ikke tro det. Det var virkelig en ære, sier hun til Randaberg24

Anne Vilde hadde ikke forventet å bli spurt og sier det var veldig kjekt, men også litt skummelt.

– Jeg trodde egentlig ingen visste hva navnet mitt er eller hvem jeg er, så fikk jeg den største oppgaven noen egentlig kunne spør om. Så det var veldig, veldig kjekt. Så var det jo helt sykt å gå der. Jeg var så redd for å glippe flagget, så det var veldig greit vi var to om det, ler hun.

Stortrives i OL-byen

Anne Vilde har fremdeles ikke fått konkurrert, men hun stortrives likevel i OL-byen, Tokyo.

– Det har vært helt fantastisk her i OL-byen. Det er noe helt spesielt å gå rundt sammen med så mange andre flinke og gode atleter, som har det samme målet og de samme ambisjonene som meg. Det har vært utrolig gøy og veldig inspirerende. Jeg får energi bare av å være her. Du vil liksom yte litt ekstra. Det er helt surrealistisk, ler hun

På onsdag 4.august kl.12.00 norsk tid kan du se Anne Vilde Tuxen konkurrere i stuping. Foto: FOTO: PRIVAT

Hun har også fått tid til å følge med på de andre OL-grenene.

– Jeg har fått med meg svømmingen selvfølgelig, siden det er i samme arena. Men jeg har også fulgt med på både håndball og seiling, så det har vært veldig kjekt. Det var litt vanskelig å finne ut hvor de sendte de ulike OL-grenene, men så fant jeg ut at vi får alle kanalene gratis, så nå skal jeg få sett mer. Jeg gleder meg i alle fall til friidretten begynner, sier hun.

Tenker ikke på resultat

Er du spent foran øvelsen? Har du satt deg et mål?

– Jeg er jo selvfølgelig veldig spent, men også relativt nervøs vil jeg si. Jeg har stupt konkurranse i dette bassenget før og det var ganske likt forrige gang. Fordi da var det heller ikke lov med tilskuere. Så jeg føler egentlig at det bare er en reprise av det stevnet, selv om jeg vet at dette er 1000 ganger større, meddeler hun.

Tuxen forteller at i svømming er det først det de kaller for forsøk og deretter semifinale og finale. Topp 18 fra forsøket går videre til semifinale og topp 12 fra semifinalen kommer til finalen.

Anne Vilde Tuxen på plass i OL-byen, Tokyo. Foto: FOTO: PRIVAT

Vi krysser fingrene for at Anne Vilde skal i aksjon mer enn en gang, men Anne Vilde tenker ikke så mye på resultat selv.

– Forventingene mine er å holde hodet kaldt. Jeg skal konsentrere meg om å gjøre fem gode stup, så får jeg bare se hvor det bærer. Jeg tenker ikke så mye på plassering og poengsum. Det er OL og veldig hard dømming, så det blir nok vanskelig å slå personlig rekord. Jeg tenker bare at jeg skal gjøre en god figur her i OL, sier hun.

Hun sier videre at hun er veldig takknemlig for å være deltaker i OL.

– Jeg er bare ekstremt takknemlig for å være her og synes det er helt sykt at jeg er her i det hele tatt. Jeg er bare veldig stolt av å være her til tross for alle hindrene jeg har vært gjennom. Dette er veldig, veldig stas, avslutter hun