VOLLEYBALL: Randaberg-herrene vant omsider sin første kamp etter nyttår, og det betyr at laget også fortsatt er å regne med i toppen av tabellen. I øyeblikket er laget på 2. plass på tabellen.

I ettermiddagens kamp mot ØKSIL leverte laget en god kamp, sett under ett. Forandringer var gjort – blant annet på oppleggerplass. Inn kom Marek Zajckowski Stanislaw, som spilte en god kamp for hjemmelaget. Randaberg vant kampen 3–1 og viste til dels gode takter igjen.

Kampen mot ØKSIL startet på aller beste måte, for her satt serv og angrep – samtidig som blokkspillet og forsvarsarbeidet var godt det første settet, eller deler av settet, men ikke minst honnør til opplegger Marek Zajckowski Stanislaw, som leverte godt.

Randaberg så nemlig ut til å ha fullstendig kontroll på gjestene, for hjemmelaget ledet 20–13 og hadde hamret løs rundt ørene til gjestene fra Vesterålen. Men, det er også fort gjort å slippe seg ned, noe Randaberg gjorde. ØKSIL slo seg inn igjen i kampen og Randaberg måtte slite for settseieren. ØKSIL kom poenget bak på 23–22, men hjemmelaget dro det i land og vant 25–23, men etter en sterk avslutning fra ØKSIL.

Starten av det andre settet ble som det første, med Randaberg i føringen. ØKSIL gjorde flere feil, som nettberøringer og feilslag. Da ble det noen gratispoeng for Randaberg, men også en solid 9–3 ledelse. Når man leder med så mange poeng, da bør man også dra settseieren hjem.

I forrige kamp hadde Randaberg mer enn 20 feil på serv, men i ettermiddagens kamp var det langt bedre, for mot ØKSIL slo laget også til med flere serve ess. Det var i det hele tatt et helt annet tenningsnivå på laget som da ledet 14–6 i andre sett.

Når blokkspillet også fungerer – da ser det godt ut – da er Randaberg et lag å regne med. Hjemmelaget var definitivt tilbake – og ØKSIL hadde lite å stille opp med, for Randaberg vant settet så klart som 25- 15.

Et godt gjennomført sett i de aller fleste av spillets faser.

Randaberg leverte til tider godt blokkspill, som her ved Kjetil Riisland. Foto: Per Thime

I det tredje settet var det også hjemmelaget som leverte best fra start og som kom seg opp i en solid ledelse, på 8–2. Så har vi sett det før, at laget slipper ser ned. ØKSIL ga seg ikke og spiste inn poeng, men Randaberg holdt ledelsen. Det sto 17–19 og så gikk hjemmelaget opp til 19–16.

Da Håvard Aarrestad slo inn 20–17 så også dette settet ut til å ende med seier.

Men, det ble 20–20 da Randaberg smashet ballen ut, da ble det time-out for hjemmelaget.

Randaberg slet nå, for gjestene tok poeng etter poeng.

Det ble 23–23 – og Lars Maaseide viste seg nok en gang fram, og da var det matchball. Der lyktes man ikke – for ØKSIL sørget for 24–24. Randaberg hadde flere muligheter, men de lyktes ikke helt. Det ble et langt sett og ØKSIL vant det til slutt 30–28, men Randaberg burde avgjort dette etter en solid ledelse innledningsvis.

Mathias Loftesnes er en av ØKSILS beste spillere – og viste det i kampen mot Randaberg. Foto: Per Thime

Da var man altså i gang med det fjerde settet i Randaberghallen. Hjemmelaget holdt seg i føringen innledningsvis, men aldri med mange poeng. Da Lars Maaseide slo inn poeng sto det 8–6.

Da Mathias Loftesnes fikk rødt kort ble det gratispoeng til hjemmelaget. Loftesnes fikk da sitt andre gule kort.

Randaberg hadde kontrollen på det fjerde settet. Dermed ble det seier i settet og kampen.

Da siste ball var i gulvet hadde Randaberg vunnet kampen 3–1 etter 25–16 i siste sett.