FOTBALL:

De fikk en flott formiddag i arenaen, Randabergs J15-lag. Finalen i kretsmesterskapet ble en spennende kamp med to gode lag.

,

Før kampen var både spillere og trenere spent på hvordan laget på andre siden av fjorden var. Etter kampen var svarer klart, for Randaberg vant fortjent og viste også at laget har en rekke gode og talenfulle spillere.

En av dem heter Karen Rygg Ims, er 14 år og scoret ett mål og hadde to assist.

Karen Rygg Ims (i midten) og RIL-jentene vant KM-finalen. Foto: FOTO: Per THIME

— Det blir jo ikke bedre enn dette, for dette var en fantastisk seier for oss, sier Rygg Ims etter kampen. Hun forteller videre om sine planer på fotballbanen.

— Jeg skal bli landslagsspiller og senere skal jeg spille for Lyon i Frankrike, der mitt forbilde Ada Hegerberg spiller.

Den meget lettbeinte og raske kantspilleren er utvilsomt et talent på banen. Gang på gang brukte hun farten langs kanten, slo gode innlegg og var banens beste spiller.

— Takk skal du ha! Men dette er jo en lagseier for oss jentene, vet du. Vi var litt usikre før kampen, for vi hadde ikke spilt mot lag fra den siden av fylket denne sesongen. Nå kan vi si oss fornøyd, fortsetter hun.

Det var nemlig RIL-jentene som var det beste laget. Det sto 3-3 etter den første omgangen, men det kan legges til at hjemmelaget kunne hatt én scoring eller to til i første omgang, og Kopervik/Avaldsnes fikk også et lettkjøpt mål eller to i samme omgang.

Ella Larsen Rygg ble matchvinner da Randaberg vant KM-finalen. Foto: FOTO: Per Thime

RIL var også det beste laget i andre omgang. Det ble Ella Larsen Rygg som ble matchvinner med sin scoring minuttet inn i andre omgang. Hun fikk en grei oppgave da hun fikk stå ganske så alene på 12-13 meter og sette ballen bak gjestenes keeper.

Etter kampen var det selvsagt utdeling av pokal til det seirende laget. Jentene jublet, og det samme gjorde foreldre og foresatte - men det var utenfor hallen. Publikum hadde ikke anledning til å slippe inn på grunn av koronarestriksjoner.

Det var ikke adgang for tilskuere i Randaberg Arena, men etter kampen møtte foreldre opp for å gratulere jentene. Foto: FOTO: Per THIME