Kvinnelandslaget i volleyball har trukket seg fra helgens EM-kvalik. Årsaken er covid-19 smitte hos flere spillere.

VOLLEYBALL:

Det å være på landslagssamling og forberede seg på flere kvalikkamper er ikke helt som normalt i disse tider. Det er bare å høre med RIL-spillerne Live Sørbø, Mille Solvik Kjosås og Tuva Aarrestad.,

De er alle tatt ut i troppen som skal spille EM-kvalifisering. Siden 21. april har spillere og trenere ligget i treningsleir i slovenske Maribor. Førstkommende helg spiller landslaget kamper i Hellas mot Spania, Østerrike og Hellas.

Live Sørbø forteller om en spesiell tur med landslaget denne gang.

— Vi lever i en skikkelig korona-boble her i Maribor. Laget er innlosjert på et sportshotell, hvor vi også trener i hotellets idrettshall. Vi er isolert fra andre enn oss selv, forteller hun.

— Skal være friske

Det er slik tingene for tiden er for mange idrettsutøvere.

— Vi gjør dette for at vi skal holde oss friske og ikke minst kunne delta i helgens kvalikamper. Når det er som det er, må jeg si at vi er veldig priveligert som har anledning til dette i disse spesielle tidene vi er i.

Når laget i slutten av uka setter seg på flyet og reiser videre er altså Hellas neste stopp.

— Vi er havnet i en tøff pulje. Vi har alltid en mulighet, men favoritter er vi ikke. Spania er kanskje det beste av lagene som møtes, mener hun.

Mer spilletid

,Hun lover topp innsats i kampene.,—

Vi skal bare jobbe og gi alt for å ta poeng mot store nasjoner. Jeg gleder meg, og ikke minst til at det blir mer spilletid her enn det gjorde i Tyskland for min del. Det viktigste er uansett at laget presterer uavhengig av hvem som spiller, sier hun.

Kontrakten med det tyske laget er ferdig - hun takket nei til ny avtale.

— Hva det blir til neste sesong er jeg fortsatt usikker på, avslutter hun.