Kort oppsummert

• Randaberg Håndballklubb-damene vant mot Varhaug med 28-25, deres tredje seier på rad.

• Lagets plass på tabellen i 4.divisjon endret, Randaberg er nå på 6.plass.

• Toppscorer i kampen var Lillian Tunge med 8 scoringer.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT og kvalitetssikret av våre journalister

HÅNDBALL: RHK-damene er inne i en fin flyt, for laget står med tre gevinster på rad etter torsdagens 28–25 seier mot Varhaug.

Dermed byttet også lagene plass på tabellen, for Randaberg er nå på en fin 6. plass i 4. divisjon.

Det var lenge jevnt i Randaberghallen, men da det sto 4–4, fikk Randaberg er ørlite overtak i målprotokollen, blant annet etter to strafferedninger fra Silje Diantha Håland i mål. I perioder sto hun meget bra mellom stengene. I første omgang ledet hjemmelaget 9–5 da det var spilt i drøye 17 minutter.

Ute på banen var det også til tider bra, men det svinger - og noen ganger for mye. Varhaug hentet seg etter hvert inn, for Randabergbommet i angrep og tre kjappe Varhaug-mål sørget for ny spenning.

Ved pause ledet hjemmelaget 14–13.

Silje Diantha Håland sto til tider en god kamp i RHK-målet. Foto: Per Thime

De siste 30 minuttene startet bra for Randaberg.. Laget holdt seg foran og ledet 17–16 etter seks minutter av andre omgang. Så kladdet det mer, det ble jevnere - og Varhaug kom ajour - og tok ledelsen 20–19 og kjørte på videre. Det begynte å se ut som det skulle gå mot tap da Varhaug gikk opp i 24–21 ledelse.

To mål på rad fra Randaberg førte til 23–24, bare målet bak. Det var også starten på en god avslutning.

Damene hadde nemlig mer på laget, og mer enn slitne jærbuer. Randaberg snudde kampen og avgjorde til sin fordel.

Da sluttsignalet gikk hadde Martine Skaugrud scoret siste mål i kampen. Da vant Randaberg 28–25.

Tredje seier på rad og laget viste igjen at de er bra når ting fungerer. 6.plass på tabellen er er status etter 17 kamper.

Toppscorer i kveldens kamp var Lillian Tunge med 8 scoringer, to av dem på straffekast.