||||

TIDLIGERE RIL-SPILLER:

Bjarte Hovland spilte i Randaberg Fotball fra høsten 2015 til høsten 2016. Hovland har hatt en innholdsrik fotballkarriere også etter det. Nå studerer han fotball på Wembley og ønsker å jobbe med fotball på fulltid.,

Navn:

Bjarte Hovland,

Alder:

25,

Bosted:

Klepp,

Favorittlag:

Arsenal,

Tiden i Randaberg

Høsten 2015 sikret 3.divisjonsklubben Randaberg seg en lynrask kantspiller fra Klepp.

– Tiden min i Randaberg Fotball er et av mine aller gøyeste år med fotballen. Jeg tok et

hopp fra å spille på et skolelag til å spille 3 div med Randaberg. Et år som ga meg en,enorm glede for spillet og muligens det året jeg utviklet meg mest som fotballspiller, forteller han.

Hovland legger ikke skjul på at han hadde en fin tid i persillebygden.

Foto: Hovland sammen med lagkameratene Julian Veen Uldal (venstre) og Mikkel Ørbæk Andersen (høyre). FOTO: PRIVAT

– Det som gjorde tiden i RIL til et av de gøyeste årene jeg har hatt i fotballen var

garderoben og miljøet rundt laget. En enorm god mix av unge sultne spillere og en,eldre garde med enorm erfaring fra norsk toppfotball. En slik kombinasjon gir et,meget godt garderobemiljø. Jeg likte også veldig godt at i garderoben var det "lått og,løye", men når vi kom på feltet var det dønn alvor. Jeg fikk også gode venner fra tiden,i RIL som jeg fortsatt har jevnlig kontakt med, meddeler han.

Fikk tilbud om retur

Han avslører også at han ble spurt av daværende RIL-trener, Eirik Bjørnø, om en mulig retur over en kaffe (eventuelt over en ost), på ostehuset i Jåttåvågen. Eirik Bjørnø er i dag daglig leder for Viking FK.

– Jeg vurderte det sterkt på grunn av gode minner fra sist, men endte opp med å ta en trenerjobb isteden, sier han.

28 kamper og 5 mål ble det for vingspilleren fra Klepp i Randaberg-trøyen.

– Du verden for en kompetanse han har når det kommer til coaching og det,fotballfaglige.

HØSTEN 2016:

Etter å ha forlatt den grønne landsbyen ble Skeid neste stoppested for Kleppsbuen. Han kombinerte Bibelskole i Oslo med spill for 3.disvisjonsklubben. Treneren han hadde der var ikke hvem som helst.,

– Det var under Tom (Nordlie) jeg fikk se hvordan en topptrener opererer i det

daglige. Det halvåret lærte jeg mer om fotball en noen gang tidligere. Jeg fikk se hva,som krevdes og hvordan en god trener kan påvirke en hel klubb. Du kan si mye om,Tom, men du verden for en kompetanse han har når det kommer til coaching og det,fotballfaglige, forteller han.

Perioden i Lyn

Etter en liten periode i Skeid meldte Hovland overgang til en gammel storhet som holder til i Oslo vest, Lyn FK. Hovland er stolt av å spilt for en så tradisjonsrik klubb.

– Lyn er en klubb med lang og stolt historie. Jeg kom til en klubb med syngende fans på tribunen i 3.div. Uten tvil den klubben i Norge med størst interesse rundt sitt A-lag med tanke på hvor de ligger i divisjonene, sier Hovland.

Hatmeldinger

I 2017 kunne sesongen endt med opprykk, men det røk på målstreken.

– Sesongen endte med en opprykks-kamp mot

nabo og rival Korsvoll. Seier ville gi opprykk. Det møtte opp rundt 2000 tilskuere på,Bislett stadion. Etter 90 minutt sto det 2-2 på tavlen og på overtid så får vi alle,sjansers mor til å sende Lyn opp i 2.div. Vi bommer dessverre, og lyden av 2000,personer som sukker, er noe jeg aldri kommer til å glemme. En enorm skuffelse, meddeler Hovland.

Foto: Hovland feirer scoring for Lyn. FOTO: LFM (Lyn FotballMagasin)

Da opprykket røk forteller han at han selv og flere av lagkameratene fikk tilsendt lite hyggelige meldinger på sosiale medier.

– Det var da vi fikk oppleve en liten smakebit av hvordan det er for profesjonelle

fotballspillere og få hard kritikk. Men igjen, det viser hvor stor interesse det er for den,klubben, presiserer han.

2018-sesongen ble også bare nesten for Lyn. Klubben endte på 3.plass, 5 poeng bak Senja, men Hovland mener at Lyn er en av de kjekkeste klubbene en kan spille for.

Beste fotballminne

Hans beste fotballminne kommer fra tiden i Lyn.

– Det må være hjemmedebuten hos Lyn. Kom inn etter pausen til syngende fans og fikk

en assist og to mål i tillegg til at vi vant kampen. Bastionen, Lyns supportergruppesang navnet mitt i flere minutt etter kampslutt. Det var stort for en enkel gutt som,meg, mimrer han.

Nedstenging

Covid-19 har vært en tøff tid for mange breddeklubber. Hovland mener myndighetene kunne åpnet opp mye tidligere.

– Det har vært noen tunge 15 måneder for fotballen. Vi ble satt sist i køen og godtok det når vi ikke hadde så mye informasjon å gå på. Men jeg mener jo klart at fotballen burde

åpnet i fjor sommer da smittetallene var helt nede i 5-7 per dag. Men det gikk ikke og,selv om fotballen la fram faglige rapporter og tydelige regler på hvordan de ville få til,en kontrollert ramme rundt breddeidretten så ville altså ikke myndighetene lytteeller lese, sier en frustrert Hovland.

Drømmejobben er sportsjef

Hovland har nå tilbragt ett år i England og er ferdig med første året på Sports Business and Coaching på Univeristy in football business (UCFB). Skolen ligger på Wembley stadium i London.

– Formålet med å ta dette studie er å få jobbe med fotball på fulltid. Fotball er en

enormt voksende bransje med flere og flere jobbmuligheter og noe jeg har veldig lyst,til å bruke tiden min på.

Foto: Hovland studerer UCFB på Wembley. FOTO: UCFB mens first tema.

Han forteller at det er jobb som sportssjef som rager høyest. Han sier at i en slik stilling kan man ha en finger med i spillet på meste som skjer.

Klepp Damelag

Hovland spiller litt for Klepp sitt herrelaget mens han er hjemme på Jæren i sommer, så spillerkarrieren er ikke helt død, men han forteller at det er skolen og treneryrket som er hovedprioritet. Per dags dato får han verdifull erfaring i trenerteamet til Klepp-damene.

– Jeg er med som assistenttrener på frivillig basis. Det er veldig gøy og lærerikt. Bruker mye tid i uken på damelaget og akademiet til Klepp Elite. Jeg er heldig og får tildelt mye ansvar av Nick og Preben som gir meg mulighet til å sette ut mye av det jeg lærer på skolen i praksis.

Tiden som ikke går til fotball, går blant annet til kjøring av bedriftspakker for Posten, hvor han har sommerjobb.

Foto: Hovland i aksjon på trening med Klepp Damene. FOTO: Alexander Larsen

En dag får vi kanskje se Hovland som trener eller sportssjef for en storklubb. Kanskje er det Hovland som skal lede Randaberg opp i de øverste divisjonene en gang i fremtiden?