Live Sørbø har kommet hjem igjen til Randaberg etter en sesong som proff i Tyskland.,

Les mer om det i denne saken: ,<a href="https://randaberg24.no/2021/06/21/live-har-bestemt-seg-for-hvilken-klubb-hun-skal-spille-for-denne-sesongen/">Live har bestemt seg for hvilken klubb hun skal for spille for denne sesongen</a>

Vi har tatt en prat med henne for å høre om forventingene hennes til den kommende sesongen og hva hun driver med ved siden av idretten.

Utelukker ikke nytt utenlandsopphold

Hvordan har ferien din vært så langt?

– Jeg har jobbet litt på ATO siden jeg kom hjem fra Tyskland, i tillegg har jeg hatt litt tid til å reise på hyttetur og til å være med familie og venner, forteller hun.

Hvordan var Tyskland-oppholdet? Var det stor forskjell sportslig og kulturmessig fra Norge?

– Den største sportslige forskjellen er at nivået er høyere der. Trenere og støtteapparatet er betalt som gjør at de kan legge all sin tid i deg som spiller. I Norge er de aller fleste trenerne frivillige og må sjonglere en vanlig jobb og andre ting med trenerjobben, sier Sørbø.

Hun sier at kulturmessig så var det ikke veldig forskjell fra Norge. Både TVN og Randaberg, de stedene hvor hun har spilt i Norge, var det veldig god og målrettet treningskultur forteller hun.

Ser du for deg flere utenlandsopphold i fremtiden?

– Jeg starter på studie ved UiS som varer 5 år, men jeg tar ett år av gangen, så det er en mulighet for at jeg reiser ut igjen, forteller hun.

Skal studere kybernetikk og robotteknologi

Selv om volleyball har stor plass i hverdagen hennes, har hun også tid til andre ting.

Gjør du/har gjort noe annet ved siden av volleyballen (studier, jobb osv...)?

– I Tyskland tok jeg et deltids-studie i ernæring for å ha noe å gjøre på, men dagene går mest i trening og det å restituere, sier hun.

Men Sørbø vet hva hun vil etter volleyballkarrieren.

– Jeg skal nå studere kybernetikk og robotteknologi med spesialisering i medisinsk teknologi, så det blir forhåpentligvis en jobb innenfor dette, meddeler hun.

– Cupgull med Randaberg er mitt beste volleyballminne

Sørbø gleder seg til å spille for hjembygda si igjen og er positiv foran årets sesong.

– Jeg gleder meg veldig til å spille foran familie og venner igjen og har store forventninger til laget som jeg tror blir veldig bra i år, sier en positiv Sørbø.

Hva er ditt beste volleyballminne?

– Junior-NM og NM og andre internasjonale mesterskap da jeg var ung, er noe som alltid vil stå høyt, men favoritten er nok cupgullet med hjemklubben Randaberg i fjor, smiler hun.

Det blir spennende å følge Sørbø og Randaberg kommende sesong.