VOLLEYBALL:

Randaberg-herrene har vært svært varierende denne sesongen - også. I ettermiddag var det OSI som var motstander hjemme i Randaberghallen.,Et noe redusert RIL-lag entret banen, for borte var både lagets beste spiller, Eivind Andersen,

Andreas Medagliani (midtspiller) og Gøran Rønneberg (opplegger) Sistnevnte kom, men stilte i tilfelle krise.,

Kampfakta, Eliteserien volleyball, Randaberghallen:,

Randaberg - OSI 3-1

Sett: 20-25, 25-16, 25-18 og 25-14

Randabergs beste:

Johannes Helland-Hansen,

Randabergs lag: Kjetil Riisland, Ivar Andersland, Johannes Helland-Hansen, Tore Oftedal, Mats Lauve, Benjamin Bø, Sindre Elias Bostad, Tobias Lorentsen, Gøran Rønneberg, Tommi Silventoinen og Rune Berg

, dommer: Geir Vestbø, dommer: Trond Krogsæther,

,Tilskuere: 25,

På forhånd hadde lagene like mange poeng, eller like lite. Både RIL og OSI hadde bare vunnet en kamp så langt i serien.

Selv med et noe redusert mannskap var dette en kamp hjemmelaget burde ta hjem til sin fordel.

Randaberg fikk en fryktelig start på det første settet og kom bak med 0-7 før de fikk sitt første poeng. Lite fungerte for hjemmelaget og OSIs ledelse ble vanskelig å hente inn, selv om det etter hvert tok seg opp. Studentlaget fra Oslo hadde også marginene med seg på slutten av settet og dro det i land. Randaberg var oppe på 20-21, men kom seg ikke lenger opp.

Sett to ble derimot bedre fra hjemmelaget. I første sett fungerte lite, mens man i sett to fikk vist seg frem i de aller fleste av spillets faser. Mottakene satt bedre, blokken ble tatt fram og ikke minst satt angrepene bedre.

Hjemmelaget fikk en særdeles enkel oppgave i sette som de vant 25-16.

Randaberg var med utligningen i sett på en måte favoritter nå, for laget viste seg også i det tredje settet som et bedre lag enn gjestene. Fra 5-5 tok hjemmelaget mer over. Det ble 8-5 på direkten, og hjemmelaget ga aldri ledelsen fra seg. På det meste ledet hjemmelaget 20-15 og så ut mot å cruise inn til settseier.

Om de ikke cruiset inn, så vant laget i det minste settet 25-18, hvor det siste poenget kom etter en god blokk fra Rune Berg. Dermed ledet de 2-1 og hadde ett sett igjen som de skulle vinne, for å ta sin andre serieseier denne sesongen.

Dermed var det forventet at hjemmelaget skulle vise seg fra en god side også i 4. sett. De startet med å gjøre det, anført av Johannes Helland- Hansen. Han sørget for noen poeng innledningsvis på settet og sendte hjemmelaget foran i 5-2 ledelse. Helland-Hansen var Randabergs beste spiller og sto for mange av poengene til hjemmelaget.

Bra blokkspill og godt spill i forsvar var med å gjøre settet til en aldri så liten fest for hjemmelaget. Tar man også med at gjestene virket sluttkjørt og gjorde mer feil enn hjemmelaget - så er en del sagt om det som ble det siste settet.

OSI hadde lite mer å komme med, enn det de viste i det første settet. Selv om laget plukket noen poeng her og der så var det Randaberg som hadde kontrollen.

Hele 13-5 ledet hjemmelaget. Da var de fleste enig om at dette var avgjort.

Da Johannes Helland-Hansen hamret inn 17-12 ledelse på en herlig 3-meter var det meste gjort fra hjemmelaget. OSI var sluttkjørtm hjemmelaget var rett og slett et bedre lag.

Mot slutten av settet ble også Benjamin Bø satt inn på banen. Unggutten fra Bø debuterte i dag for laget og viste seg frem på serv i flere av settene. I det siste settet ble det mot slutten også flere poeng på hans serv - det vil si tre poeng.

– Dette var dritbra og jeg fikk mye spilletid. Jeg kjente det var nerver, så jeg var skikkelig nervøs. Men jeg kom godt ifra oppgaven og fikk bidra - og dette inspirerer meg bare videre. Jo, dette ga virkelig mersmak, sier Benjamin Bø til Randaberg24.

Randaberg avsluttet med noen solide blokker - og smasher fra kanten. Selv om OSI fikk et par poeng mot slutten så var dette hjemmelagets kamp. Johannes Helland-Hansen fikk sette det siste poenget på en finn dipp (lobb) over OSI-blokken.

Dermed vant Randaberg fullt fortjent 3-1 og doblet poengfangsten på tabellen.

– Vi stilte redusert, alle var gira på at dette skulle vi vinne. I dag gjorde spillerne lite feil, spesielt på serv som har vært tidligere. I dag viste også Benjamin Bø seg fram på serv. Kjekt med en debutant fra Randaberg.