POLITI:

— Det som har skjedd her er at et vogntog som har komt fra nord/sør på E39 har kjørt av veien og veltet like ved avkjøringen til Grødem, sier en hektisk innsatsleder Linn Beate Stenberg.,

Det er snakk om en tankbil fullastet med brannfarlig gass av typen propan. Politiet og brannvesenet har opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter, med mulighet for utvidelse om det skjer en lekkasje. Avstanden er også avhengig av vindretning og folk som er i nærheten komme seg unna.

— Siden dette er en situasjon med brannfarlig gass avventer vi til gasstekniker kommer til stedet.

Det er snakk om mellom 15 og 20 tonn med propan og det vil ta tid. Først må tanken tømmes, så må vogntoget løftes og så må det ryddes opp etter ulykken. Trafikken vil ikke gå som normalt før sent mandags ettermiddag/tidlig kveld.

Innsatsleder for brannvesenet var også tilstede. Han hadde følgende og si.

— Det er ingen eksplosjonsfare, men om det begynner å lekke, så ser vi oss nødt til å utvide avstanden og evakuere boligene rundt, sier han og legger til:

— Vi har folk på stedet som måler gasstanken hele tiden, og det kan se ut til at tankene er under. Det verste som kan skje er at vi må løfte tanken og da kan alt skjer.

Sjåføren er i god behold, og på Twitter kunne Politi i Sør-Vest melde følgende klokken 10.38.

[embed]https://twitter.com/politietsorvest/status/1442411282871717890?s=21[/embed]