Ordfører Jarle Bø (Sp).

ORIENTERTE:

Det var under et ekstraordinært møte torsdag i forrige uke under møte ble orientert. Den egentlige saken var nye Randaberg stadion, men det ble også orientert om bruk av bygningsmasse i fremtiden, fra kommunalsjef Elisabeth Sortland Sande.,

— Jeg stusset da det kun var orientering i formannskapet og ikke i kommunestyret som hadde møte noen minutter etter på. Skulle det vise seg at det er sant at det nå jobbes med flytting igjen, vil det være i strid med vedtaket som ble gjort i fjor. Det er i så fall alvorlig og slik kan ikke kommunedirektøren, ved kommunalsjef agere, sa representanten til Randaberg24.

Det får ordfører Jarle Bø (Sp) til å reagere.

— Det er overhode ikke alvorlig at kommunedirektøren orienteret formannskapet om ulike utfordringer som kommunedirektøren jobbe med. Alexander Rugert Raustein som ikke sitter i formannskapet bør var forsiktig med å uttale seg så sterkt, og avvente til saken kommer opp på saklisten neste møterunde, sier Bø.

https://randaberg24.no/2021/11/02/na-kan-det-bli-sjau-igjen-beboere-ved-tre-boliger-kan-bli-flyttet-til-vistestolen/

MDG er i likhet med Venstre og SV ikke med i formannskapet.

— Det er tvert i mot veldig bra at kommunedirektøren orienterer formannskapet når han har informasjon som er nyttig for formannskapet eller andre politiske utvalg. Dette skjer hele tiden og er en viktig demokratisk prinsipp at vi folkevalgte er bredt orientert om arbeidet som foregår i kommunen.