MARKED:

Seks frukt, grønt- og blomsterbønder gikk sammen om «Bondens skjønt og grønt» på Randaberg i fjor. Selskapet ble registrert et par dager før 17. mai og torghandel av egne varer var på agendaen.,

Nå er også regnskapsbøkene til selskapet klart. Det viser at det var et bra førsteår for de lokale produsentene.

— Vi etablerte selskapet i mai i fjor, og på den bakgrunn så skal vi si oss fornøyd med det første driftsåret, sier Helge Todnem.

Oversikten viser nemlig at bøndene på torget omsatte for 780.000 kroner i sitt første driftsår. Det betyr også at de kom ut med et positivt årsresultat på 56.000 kroner.

Torsdag 6. mai er de klare igjen for en ny sesong på torget, de samme bøndene som var med i fjor. Når sesongen starter vil de også få et nytt sted på torget, der hvor man i går startet gravearbeider.

— Arbeidene der er i gang og jeg tror det blir spennende. Nå skal ikke dette bygges bare for oss som selger våre varer, men tanken er også at andre kan bruke det med sine ting, som når ikke vi bønder er til stede.

I fjor var det 25 helger man brukte til å selge lokalproduserte varer fra de ulike gårdene som er med.

— Vi får se hva som er klart til 6. mai, men vi hadde en litt hard vinter til her å være, men utvalg fra de seks gårdene blir det - og det vil ta seg kraftig opp allerede etter bare noen uker.