ÅPNING:

Det blir en smule offisielt, for med nybygg på plass til lokale bønder, krever det også en offisiell åpning.,

— Den tar ordfører Jarle Bø seg av torsdag formiddag (12), og det blir fantastisk å komme i gang, sier Svein Sørnes i Landsbyforeningen.

Det er den andre sesongen de lokale produsentene skal i gang med. Hvor mye nydyrket som kommer på plass i morgen er usikkert, men etter hvert som sesongvarene kommer blir det et rikelig tilbud til alle.

Torborg Vistvik, Hilde Løge, Jo Arild Tønnesen, Åge Kolnes, Helge Todnem, Janne Gro Kleivan og Ane Tønnesen er med i år som de var det i fjor. Da var det i telt, men nå er et permanent bygg på plass på torget.

— Et levende torg er en viktig del av kommunens satsing på en god sentrumsutvikling, sier Sørnes.

I forbindelse med morgendagens åpning har Landsbyforeningen også laget en presentasjon som de har lagt på sosiale medier.

Helge Todnem er for veteran å regne innen jordbruk på Randaberg. Han tok over gården i 1981, da var det mest kruspersille og dill det gikk i. I dag er det mest urter det dreier seg om.

Åge Kolnes er også med, og ser frem til starten.

— Jeg er stolt og takknemlig til å ha dette yrket og ser fram til å komme i gang med «Bondens skjønt og grønt». Det blir stas å treffe folk på torget, sier han.