FLYTTING:

— Rådmannen vurderer samlokalisering av all sykehjemsdrift på Vardheim som en driftsmessig og faglig bedre løsning enn slik som sykehjemsdriften er i dag.,

— Plan for gjennomføring viser at flytting av sykehjemspasienter lar seg gjøre på en forsvarlig måte.

Det heter det i rådmannens vurdering når man skal diskutere flytting av brukere fra bolig Sentrum/Dalveien til Vistestølen, sammen med unge hjemmeboende med utviklingshemming, som også får tilbud om bofellesskap på Vistestølen.

Saken ble heftig diskutert i det siste kommunestyremøtet før sommerferien. Nå kommer den på kartet igjen - og siden sist er det gjort omfattende arbeid blant annet gjennom flere arbeidsgrupper.

I rådmannens innstilling i saken heter det:

  • Pasienter på Vistestølen får plass på DPS-bygget eller på Randaberg helsesenter.

  • Beboere i Dalen og Sentrum flytter til felles bofellesskap på Vistestølen.

  • Unge hjemmeboende med utviklingshemming får tilbud om bofellesskap på Vistestølen.

  • Unge hjemmeboende med utviklingshemming eller tilsvarende vansker får tilbud om bolig med timebaserte tjenester på Vistestølen.

  • Unge hjemmeboende med utviklingshemming eller tilsvarende vansker, og som ønsker selveierleilighet, ønskes velkommen til samarbeid med kommunen om mulig løsning.

  • Drifts-og investeringskostnader innarbeides i budsjett-og økonomiplan 2021-24.

Etter at saken ble diskutert har det også vært mange som har vært involvert. Brukere har ikke vært med, noe som skyldes deres helsetilstand. Brukere har vært epresentert med pårørende, foresatte eller ved verge. Aller berørte har fått tilbud om individuell samtale med virksomhetsleder.

— Fokus i samtalene var informasjon, dialog og respekt for synspunkt som de berørte uttrykte. Alle fikk tilbud om omvisning og mange takket ja til dette. Omvisning ble oppfattet som nyttig for alle parter, heter det blant annet i papirene.

Her kan du lese hele saken som kommer opp politisk.