POLITIKK:

Denne uka er det politisk møteuke hvor flere utvalg er samlet. I kveld er det HOL, Hovedutvalg for oppvekst og levekår.,

Der kommer også saken om bruk av eksisterende kommunal bygningsmasse opp. Mye tyder på at det er politisk flertall for å sende denne saken videre - at den ender som ny adresse for brukere av tre bolfellesskap på Randaberg og at neste bosted blir Vistestølen.

Flere skal imidlertid si sitt - og det er ikke enighet. Fremskrittspartiet mener saken som den ligger nå er feil.

– I Randaberg Frp finner vi denne saken litt rar, da det allerede fra kommunestyret i fjor foreligger et vedtak på hvordan eksisterende bygningsmasse skal/kan brukes. Endringen her nå er jo at det foreldreinitierte prosjektet ikke lar seg gjennomføre i Dalveien som planlagt, sier Øystein Thorsen.

Randaberg Frp mener derfor at det er en sak angående det foreldreinitierte prosjektet som burde blitt tatt opp på nytt for behandling og utredning.

– Så langt som jeg har forstått det så krever det nye prosjektet at det opparbeides garasjeanlegg under bakken. Dette kan ikke graves ut uten å først rive de eksisterende to kommunale boligene som står der. Dalveien 3 og 5. Hele poenget er at vi ønsker at beboerene i disse to boligene skal få være der videre.

Øystein Thorsen (Frp).

Derfor har også Frp sendt inn et forslag til onsdagens møte i HOL:

Denne saken har tidligere blitt behørig gjennomgått og debatert. Det foreligger allerede et vedtak i kommunestyret, sak 59/20.,Saken virker å komme opp på nytt nå, uten videre nye momenter, bortsett fra at den foreldreinitierte tomta som var tiltenkt i Dalen ikke lar seg gjennomføre med dagens situasjon. HOL mener derfor at det er feil sak som er kommet på dagsorden, og at det er sak angående foreldreinitiert tomt som skulle vært tatt opp på nytt for ny utredning.,HOL avviser saken og ber kommunedirektøren komme opp med ny sak som behandler den aktuelle utfordringen med lokalisering av foreldreinitiert tomt.