KOMMENTAR:

Fotballsesongen er av den merkelige sorten, hvor også frustrasjonen sprer seg - og det er én ting jeg vet irriterer mange ledere i Randaberg IL Fotball.,

Stikkordet er internkamper mot lag i klubben og treningskamper for lag i Stavanger som spilles i Randaberg Arena.

Det er nemlig slik at det i dag er mulig å spille treningskamper under pandemien, men bare mot lag innenfor egen kommune, og hvis man er under 20 år.

På Randaberg er det ikke andre klubber enn RIL, så da blir det internkamper. I Stavanger har man det en del enklere, for det finnes naturligvis et mye større antall klubber.

Det som skurrer hos mange er at klubber i Stavanger kan dra til Randaberg for å spille treningskamper - i Randaberg Arena.

Personlig synes jeg dette er helt bak mål. Et realt sleivspark, faktisk.

Ut av sin kommune og inn i en annen kommune.

Det har blitt gjort og skjer fortsatt. RIL har spilt internkamper på et klokkeslett, før lag fra byen kommer til hallen for å spille sine kamper, før eller etter.

Randaberg kan ikke reise ut, men lag fra Stavanger kan reise til Randaberg kommune for å spille kamper.

https://twitter.com/f33dt/status/1373715952668438529

Det er selvsagt regler i den pågående pandemien. «Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, og det åpnes for idrettsarrangementer som samler deltakere fra samme kommune.»

Dette er overhodet ikke kritikk rettet mot Randaberg Arena, for der er man virkelig opptatt av å følge regelverket når det kommer til smittevern.

Dette handler trolig mer om interkommunalt eierskap til aranean, der hvor Stavanger kommune er den største eieren.

Da er det visst helt i orden å krysse kommunegrenser for å spille kamper, mens man i Randaberg ikka kan det.

Personlig synes jeg dette er helt bak mål. Et realt sleivspark, faktisk.