Mamma Rebecka Malmin og datteren Lilly (1) har vært med helt siden starten.|Solfrid Grødem er en av to som har ansvar for tilbudet i Solbakken barnehage.|Rebecka Malmin (t.v.), Lilly Malmin, Annette Bru og Asbjørn Bru Nilsen fikk plass mandag.||

BARNEHAGE:

- Vi er veldig glad for å være i gang igjen, sier Solfrid Grødem, ansvarlig for det åpne barnehagetilbudet i Solbakken barnehage.,

Hun forklarer at de åpnet på grunn av lave smittetall i Randaberg og fordi de fikk klarsignal fra kommunen.

- Det har gått veldig fint. Vi hadde påmelding i forkant og på grunn av smitteverntiltak kan vi bare ha fem barn med foreldre her, men vi håper å kunne utvide det til ti om ikke så lenge, forklarer Grødem.

Solfrid Grødem er en av to som har ansvar for tilbudet i Solbakken barnehage.

Nytt tilbud

Åpen barnehage startet i august etter at Solbakken barnehage oppdaget at de hadde en ledig avdeling. Det er et tilbud for foreldre som går hjemme med barn under seks år. Det er hver mandag og er helt gratis å være med.

Driften er basert på at en voksen følger barnet og deltar aktivt sammen med den lille i leken, og personalet legger til rette for samling og ulike lekematerialer.

Målet er at barn som ikke går i barnehage skal få møte og leke med andre på samme alder og få delta i ulike pedagogiske aktiviteter.

Rebecka Malmin (t.v.), Lilly Malmin, Annette Bru og Asbjørn Bru Nilsen fikk plass mandag.

Med siden starten

Mamma Rebecka Malmin og datteren Lilly (1) har vært med helt fra starten av. Begge er veldig glad for det er i gang igjen.

- Det er bra å ha et sted å gå til. Det har ikke vært så mye å gjøre de siste månedene, sier Malmin.

Ifølge den nybakte mammaen synes ettåringen at det er veldig kjekt å være der.

- Dette er høydepunktet i uken hennes, sier Malmin.

- Jeg synes det er veldig koselig her, og så får hun sosialisert seg med andre på hennes egen alder. Det er også god tilvenning for henne til hun skal starte i barnehagen til høsten.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/02/11/vi-vil-glede-noen-barn-i-barnehagen/

Kan bare være fem

Noen av foreldrene kjente hun fra før, mens andre var ukjente.

- Noen kommer hit regelmessig, mens andre har bare vært her en gang og aldri igjen. Det er veldig forskjellig, sier hun.

Da det hele startet i høst kunne foreldre og barn komme og gå som de ville, men det er ikke lenger mulig på grunn av smittevernhensyn. Nå må alle melde seg på via Facebook-gruppen «Åpen barnehage Randaberg» og det er første mann til møllen.

- Det går fint, men jeg savner tiden før, da det var flere her og vi kunne komme og gå som vi ville. Nå når vi er så få, så blir det litt stusselig hvis noen går tidlig, forklarer Malmin.

Den ene avdelingen i Solbakken barnehage har blitt gjort om til Åpen barnehage.

Første gang

Anette Bru og sønnen Asbjørn Bru Nilsen (8,5 mnd) er med for aller første gang. De fikk tips om dette fra helsestasjonen.

- Jeg synes det er kjekt. Jeg merker at han vil se andre barn, og trenger å sosialisere seg og leke med andre. Han synes det er veldig gøy å være her, sier hun.

Bru ser ikke bort ifra at de blir med flere ganger hvis de er så heldige å få plass.

Anette Bru forteller at sønnen Asbjørn Bru Nilsen stortrivdes i barnehagen.