Dette er Randaberg sentrum i 1954. Magnus Hegreberg la til bildet i Randaberg før i tiden.

BILDER:

Neste år er Randaberg kommune 100 år - og i den forbindelse skal det skje en rekke aktiviteter gjennom året.,

Har du noen fotografiske godbiter i skuffer og skap, med glimt fra Randabergs historie fra 1922 og fram til i dag? Vi skal lage en utendørs fotoutstilling på torget i forbindelse med 100-årsjubileet neste år, og ønsker ditt bidrag.

Ta kontakt med servicetorget på kommunehuset dersom du har bilder å bidra med.

Kommunen ønsker altså dine bidrag velkommen, fristen for onnlevering er 1. juni dette året.

Utstillingen utarbeides av Kultur og Dokumentsenteret i Randaberg kommune, i samarbeid med Jærmuseet.

- Vi er på jakt etter bilder fra alle mulige sammenhenger i Randaberg de siste 100 årene, både gammelt og nytt og fra hverdag og fest, sier kultursjef Anders Jaarvik i Randaberg kommune.

Fotoene som leveres inn blir skannet, og originalene blir levert tilbake til eier etter at arbeidet med utstillingen er ferdig.

- Den digitale kopien av fotoet forblir i kommunens eie, også etter endt prosjekt. Disse kopiene blir da behandlet etter det lovverk som kommunen må følge som del av offentlig forvaltning, sier arkivleder Lene S. Tamburstuen i Randaberg kommune.

Eget skjema for informasjon om bildet

På servicetorget på kommunehuset får de som vil bidra med bilder et skjema som fylles ut med informasjon om bildet. Du kan også hente skjemaet fra linken under.

- Vi vil gjøre et utvalg av fotografiene vi samler inn. Det er dermed ikke sikkert at alle fotoene vil bli brukt i denne omgang, men de kan bli brukt i andre sammenhenger, sier Anders Jaarvik.