Konstanse Serine Wee (t.v.), Sara Tjellesvik Bø, Thea Nybø Andresen og Erle Haaland Vik-Mo har vunnet pris.|Ann Sirén Solensteen er lærer ved Harestad skole.|Ann Sirén Solensteen er lærer ved Harestad skole

SKOLE:

- Det er et fag som har vært på flere skoler i mange år, men vi har aldri hatt det på Randaberg, sier lærer Ann Sirén Solensteen ved Harestad skole.,

Faget går ut på å gi elever praktisk erfaring med frivillig arbeid og mulighet til å gjøre noe for andre, samt bidra til fellesskapet.

- Det er mye som foregår på Randaberg, så det var på tide at vi også gikk i gang med dette. Noen av elevene har sagt at dette har vært et av de kjekkeste fagene de noen gang har hatt.

- Jeg oppfordrer de andre skolene i kommunen til å gjøre det samme.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/02/24/to-far-flere-mens-en-far-faerre-elever-til-hosten/

Har startet flere bedrifter

I januar tok hun kontakt med Ungt Entreprenørskap som jobber med å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

- Vi hadde en person fra organisasjonen på besøk som holdt et inspirasjonsforedrag for elevene.

Hun oppfordret dem til å ta tak i et sosialt eller samfunnsmessig problem, og jobbe for at målgruppen deres skulle få det bedre innen trivsel, helse, klima eller miljø.

Ann Sirén Solensteen er lærer ved Harestad skole Foto: FOTO: Privat

Møtt flere stengte dører

Etter foredraget gikk elevene sammen i grupper og startet sju ulike bedrifter.

- Jeg synes de har vært utrolig kreative. Selv om de ikke har fått vært like mye ute i feltet som det jeg hadde tenkt har de opplevd dette som veldig meningsfylt.

Solensteen innrømmer at det ikke har vært enkelt å være lærer eller skulle starte opp elevbedrifter midt under en pandemi.

- Jeg hadde lagt opp til at dette skulle være et kjekt fag, men flere har måtte gi opp bedriftene sine på grunn av smittevern. Det har vært hardt å se skuffelsen i øynene på elevene når bedriftene har måtte bli lagt ned.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/04/13/bestill-time-hos-helsesykepleier-pa-nett/

Nominert til pris

To av bedriftene ble nominert til fylkesmesterskapet for elevbedrifter i regi av Ungt Entreprenørfag. De kjempet mot 103 andre fra hele Rogaland.

Bedriften «Gledessprederne» fra Harestad kom på tredjeplass i klassen samfunnssentralens pris for beste sosiale entreprenør bak Giske ungdomsskole og Tysværvåg skole.

- Vi har konkurrert mot skoler som har holdt på med dette hele året, mens vi startet i januar.

- Jeg er veldig stolt av elevene og synes det er bra at vi har vunnet en pris. Det er elevene selv som har vært kreative og kommet på de ulike konseptene.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/03/24/en-linje-har-fatt-flere-sokere-mens-en-annen-har-fatt-faerre/

Kom på tredjeplass

Hovedfokuset til Gledessprederne var å gi en annerledes hverdag for ungene på avdelingen ATO (barn med utfordringer i hverdagen). Hver uke arrangerte de kjekke aktiviteter og leker for dem.

- Vi startet elevbedriften fordi vi tenkte og merket at barna på ATO ofte havner litt utenfor de andre barna når de lekte, skriver elevene i bedriftsbeskrivelsen.

- Derfor tenkte vi at det ville være hyggelig for oss og gøy for dem, hvis vi tok initiativ til lek og aktiviteter. Helt fra første gang vi lekte merket vi at dette syntes alle barna var gøy.