TELEFONSVINDEL

: I går ettermiddag ble Laila Larsen fra Randaberg oppringt fra det hun oppfattet som en hyggelig østlending. Vedkommende presenterte seg som Petter Tangen og sa han ringte fra SR-Bank - for å sjekke vilkårene rundt lån hun hadde søkt om.,

<strong>– Men jeg har jo ikke søkt om noe lån, sier Larsen til Aftenbladet. Og sukker.</strong>

Hun ble svindlet over telefonen. Mannen i telefonen tilbyr seg å sjekke om dette lånet egentlig skulle ha stått på en kvinne med samme navn. Det ble beklaget at banken hadde gjort feil.

Alt som var nødvendig var kontonummeret og siste kode på hennes kodebrikke.

– Jeg gikk fem på, sier Larsen og håper at ved å fortelle dette i Aftenbladet, så kan det spare andre fra å gå på limpinnen.

Mannen sa dette fort skulle bli ordnet opp i - og da hun sjekket kontoen to timer senere var kredittkortet tømt for 45.000 kroner og deretter ble penger fra sparekonto og regningskonto stjålet.

Da alt ble klart hadde kjeltringen svindlet henne for 197.000 kroner. Pengene blir overført til kontoer i DNB og Nordea.

,Historien Larsen forteller til Aftenbladet er dessverre ikke enestående. T

hor-Christian Haugland, konserndirektør for kommunikasjon og bærekraft, forteller til avisen at den siste halvannen uka har banken hatt to slike tilfeller.

– Dette er helt grusomt, jeg føler sterkt for disse kvinnene. De blir brukt fordi de er godt voksne og har høyere tillit til andre enn det yngre personer har, sier Haugland.

Til Randaberg24 sier Laila Larsen, fra sitt hjem i Viste Hageby i kveld:

– Det er fryktelig surt og jeg tenkte ikke tanken at dette var svindel. Men når jeg så leser at SR-Bank sier de informerer og informerer om dette, da stusser jeg. Hvis det har vært andre slike hendelser de siste ukene burde vi jo blitt advart, slik som andre banker advarer sine kunder sier hun.

Hun fortsetter:

Men, jeg gikk fem på og i dag er jeg selvfølgelig lei meg for at jeg ble svindlet for så mye penger. Dette var sparepenger gjennom mange år. I dag hadde jeg tenkt å besøke mannen min på Vistestølen, men jeg går bare rundt i en boble her.