Kommuneoverlege Ole Bernt Lenning, i Randaberg.

Corona:

Det melder Randaberg kommune på sine hjemmesider. I ettermiddag meldte kommuneoverlegen at ytterligere én person er smittet.,

Totalt er nå syv ansatte i samme bedrift smittet. Alle de syv arbeidstakerne er satt i isolasjon. Øvrige ansatte er satt i arbeidskarantene.

– Ut fra de datane vi sitter med har alle i virksomheten blitt smittet, sier han og fortsetter:

– Jeg tror vi sitter igjen med fortsatt noen få prøvesvar til. Hvor mange kan jeg ikke svare på på stående fot, men jeg tror vi har de aller fleste. Alle ansatte testes på nytt igjen på onsdag, sier Lenning til Randaberg24

Tidligere i ettermiddag sa Lenning følgende:

– Vi holder løpende på med dette og kartlegger det i samarbeid med Folkehelseinnstituttet. Bedriften har utenlandske ansatte som jobber i rotasjon i bedriften, i turnus, og som er i vanlig karantene når de kommer inn og ut av landet. Virksomheten har et godt kvalitetssikringssystem på hvordan de håndterer arbeidere når de kommer fra utlandet. Vi håper og tror at denne smitten vil være innad i virksomheten og vi undersøker nå med alle nærkontakter rundt disse og det er det arbeidet vi holder på med.

Han forteller at de smittede har milde symptomer:

– Vi håper at dette skal lokaliseres og bare være at smitten skal være begrenset til innad i bedriften. Dette er importsmitte og av den grunn har arbeiderne isolert seg selv ved ankomst til Norge. Alle er i god helsetilstand, og blir fulgt med daglig oppfølgning fra helsetjenesten vår. Dette er både middelaldrende og yngre arbeidere. De har lettere symptomer, og noen av dem er symptomfrie.

Det jobbes nå med å spore opp smitten og få oversikt over hvem de smittede arbeidstakerne har vært i kontakt med. Ifølge kommunens pressemelding er ingen av de som er i isolasjon er fra Randaberg.

– Helsetilstanden til alle syv er god, opplyser Lenning og legger til.

– Hvis bedriftens interne rutiner er fulgt, vil smitteutbruddet trolig ha et begrenset omfang.