KOMMENTAR: Førstkommende mandag blir forslaget til budsjett for Randaberg kommune lagt fram.

Det vi vet er ikke annet enn at det skal spares 30 millioner kroner. Hvor det skal spares eller kuttes er ikke kjent.

Det er imidlertid noe som jeg mener er klarere enn andre ting i det kommende budsjettet. Det er ikke om kutt i antall sykehjemsplasser, men en oppgang i antall sykehjemsplasser.

Det er for lengst kjent at Randaberg er «fullbooket» av eldre med plass på kommunens sykehjem og bofellesskap/omsorgsboliger.

Det var planlagt opptil 10 nye plasser ved Solbakken sykehjem, men ikke plass til mer enn fem. Da ble det ikke forsvarlig å gjøre og dermed er de planene lagt bort.

Flott det!

Vistestølen har stått tomt i snart ett år, lite er gjort og etter det jeg kjenner til så er det heller ikke planer om noe det neste året, minst - ei heller for bruk for mennesker som i dag bor i noen av kommunens bofellesskap.

Rett og slett ta det i bruk, så lenge kommunen skriker etter sykehjemsplasser.

Hvis Vistestølen sykehjem gjenåpner så vil man i 2024 også ha jubileum ved sykehjemmet. Da kan man faktisk markere at det er 20 år siden det åpnet dørene.

Mitt tips er at det kommer til å skje, fordi det er det eneste fornuftige å gjøre, gitt mangel på sykehjemsplasser i Randaberg kommune - og å leie plasser i andre kommuner.

Jo, det skal bemannes også, for et sykehjem med 10–20 pasienter krever også et større antall ansatte i forskjellige stillinger.

Jeg vet også at kommunen ofte har ledige stillinger ute innen helse. Det kan også være at det blir utfordringer med å fylle på med ansatte på Vistestølen, men etter min mening er det fortsatt det som er riktig - å ta dette i bruk igjen som sykehjem - allerede fra nyttår av hvis det er det som skal til for å komme i gang.

Per Thime

Redaktør, Randaberg24