FERIE:

31 barn og ni ledere startet i morges på sin fem dagers ferieklubb på Vistnestunet. Det er Randaberg kommune som arrangerer - i det som er blitt en fin tradisjon for en del barn i kommunen.,

Noen er med for første gang, mens andre har vært med også tidligere. I morges var det innsjekk for de unge og forventningsfulle barna.

31 barn og ni ledere er klare for fem dager på Vistnestunet.

– Dette er noe vi har gledet oss til lenge. Vi skal ha en kjempefin uke, sa leder Reidun Irene Bjordal til de fremmøtte barna.

Dagen i dag benyttes stort sett innendørs siden været ikke er allverden. Med storm i vindkastene passet det derfor best med aktiviteter innendørs.

– Barna blir kjent med hverandre, lager sine egne navnelapper og etter hvert skal vi også grille inne i eldhuset, sier Bjordal.

Reidun Irene Bjordal er leder for ferieklubben ved Vistnestunet.

Det er et populært tilbud kommunen har med sin ferieklubb. Da påmeldingen kom ut, gikk det heller ikke lang tid det gikk før alle de 31 plassene var fullbooket.

– Trivelig at dette er populært, og mye av grunnen til det er nok også at barna får være med på ulike aktiviteter denne uka. I dag blir det som sagt grilling, men vi har jo også annet. Et høyepunkt pleier å være laging av vår egen softis her ned. Det skal vi også gjøre denne sommeren.

Onsdag blir det også besøk av ordfører Jarle Bø. Da er det han som bestemmer mye av det som skal skje den tiden han er der.

I og med ulike restriksjoner i forbindelse med korona er barna dette året delt i to grupper.

– Men stort sett får vi gjort det vi har planlagt, men vi har selvfølgelig fokus på alt som har med hygiene å gjøre. Vi skal ha en trivelig uke sammen med de unge hvor vi skal være mye ute sammen. Været er meldt bedre og bedre dag for dag, å dette blir ei topp uke.