KORONA:

Senere i formiddag samles formannskapet til ekstraordinært møte. Det er én sak som skal diskuteres, nemlig lokale koronarestriksjoner for Nord-Jæren.,

Formannskapet i Stavanger behandler saken i dette øyeblikk, og det går fram fra papirene at man ønsker å forlenge de lokale restriksjonene frem til 8. februar.

På møtet i Stavanger har det vært orientert fra flere personer. Kjartan Møller er direktør for prosjektkontoret i Stavanger kommune.

— Randaberg er ikke av samme størrelse som Stavanger, og dermed kan det være andre ting som er viktig der. Det er ikke like enkelt å komme til enighet for kommunene, sa Møller.

Han la til at det er et mål om felles regler for de fire kommunene på Nord-Jæren.

Det er også opprettet ulike grupper man jobber i, som en arbeidsgruppe som jobber med lokale smittevernforskrifter. Her er også Randaberg kommune representert. Det samme gjelder en tolkningsgruppe som er satt ned.

Det er også ulike smittetall for Nord-Jæren. Da tallene kom på møte i Stavanger vider det at det er 241 smittetilfeller per 100.000 innbyggere for Nord-Jæren samlet.

— Liv og helse er viktigst for oss. Dette viruset er ikke over, og mye tyder på at det kun er snakk om kort tid før vi ser den britiske versjonen her i distriktet, sa ordfører Kari Nessa Nordtun (AP).

Ser man for Randaberg så er tallene i øyeblikket 80 personer per 100.000 innbyggere.

Om Randaberg blir med på alle de felles forskriftene gjenstår å se. Formannskapet samles klokken 12.