POLITIKK:

Kommunestyret trenger forslag til kandidater til Ungdomsrådet. Mandag 2. mai er fristen for å melde inn kandidater. Rådet sin hovedoppgave er først og fremst å fremme saker som berører barn og ungdom i kommunen.,

I den anledning tok vi i Randaberg24 kontakt med leder for ungdomsrådet, Maria Førsvoll. Hun mener at kommunen trenger et ungdomsråd, fordi politikerne som bestemmer trenger å bli korrigert og snakket til av ungdommer. For henne er det viktig å kjempe ungdommenes sak, og for å passe på at de blir hørt i alle politiske saker og vedtak som angår dem.,

— Det å være med i ungdomsrådet vil si at kommunestyre velger deg som en av ni ungdommer som skal representere alle ungdommer i kommunen og deres interesser. I ungdomsrådet har man ca. 5 møter i året hvor saker som angår og er viktige for oss ungdommer blir diskutert. Som medlem av ungdomsrådet får du være med å bestemme, og snakke direkte til kommunestyret og de forskjellige utvalgene i kommunen.

En av grunnene til at Maria Førsvoll er leder for ungdomsrådet er for at det er lærerikt.

— En blir kjent med masse nye folk og får treffe lokalpolitikerne. Man får lære om politiske prosesser på en morsom måte som gjør at man får lyst til å engasjere seg. I tillegg er det utrolig kjekt å oppleve å bli hørt og sett av de voksne som bestemmer i kommunen, og det gjør man i ungdomsrådet.

Rådet har 9 faste medlemmer (og 18 vararepresentanter).

Kandidatene til Ungdomsrådet skal ha en jevn aldersfordeling og representere ungdom i kommunen bredt. Medlemmene til rådet blir oppnevnt av kommunestyret.

Oppgaver og funksjoner

Ungdomsrådet skal ha mulighet til å uttale seg i saker som skal til politisk behandling og som handler om barn og unge, eller har konsekvens for disse. Her kan du lese reglementet for Ungdomsrådet.

Har du kandidater?

Send inn forslag på kandidater via dette skjemaet

Forslagene må ha med:

  • kandidaten sitt navn og alder,

  • hvem kandidaten er foreslått som representant for (lag/forening/klubb, skole eller gruppe ungdom) og

  • kontaktinformasjon til kandidaten og den/de som foreslår kandidaten.

Maria Førsvoll tror at grunnen til laber interesse er for liten synlighet gjennom pandemien. Hun tror at for få ungdommer egentlig vet hva ungdomsrådet gjør og hva vi diskuterer.

— Forhåpentligvis kan vi klare å snu dette og få flere til å se hvor utrolig kjekt det å sitte i et ungdomsråd er