MYRÅ: Det er fotball og det skal bygges ny kunstgrasbane i det som omtales som Myrå 2. Det formelle vedtaket skal skje i sommerens siste kommunestyremøte på torsdag.

Idar Kolnes Goa fra kommunen og Kjetil Løland fra Grunnservice AS der banen kommer på plass. Foto: Per thime

Tidligere i dag hadde kommunen både møte og en liten befaring på stedet banen skal anlegges. Når dette blir vedtatt - for det blir det, så skal man komme i gang, etter noen siste detaljer som kommer på plass og som har med inn/av-kjørsel fra Torvmyveien og inn til anleggsområdet.

– Ja, det er de siste detaljer, men som du sier, dette skal først opp i kommunestyret. Går det som vi tror så skal vi være klare for å komme i gang før vi går på sommerferie, sier Kjetil Løland som jobber hos Grunnservice AS, men som også kommer til å bruke banen - for han er også trener for Randabergs damelag i 3. divisjon.

Banen skal ha fulle mål, det vil i dette tilfellet 110 x 65 meter. Gjerder langs Torvmyrveien skal opp, jordvoller tas bort og en del av området fra tennisanlegget skal også brukes.

Så er det dette med underlag. Kunstgress er blitt en vanskelig sak for Norges Fotballforbund hvor det dreier seg om gummigranulat. En EU-komité har stemt fram et forbud mot tilsatt mikroplast i blant annet kunstgress om åtte år. Det betyr en stor omveltning for norsk fotball.

– I den forbindelse er det enighet om at en overgangsperiode vil være på åtte år etter at forbudet trer i kraft. Denne banen blir dermed med gummigranulat, men vi følger alt vi skal gjøre innenfor det som er kravene, sier Idar Kolnes Goa.

Du kan se og høre med om kunstgrasbanen i vinduet under.