UTBYGGING:

– Det er avholdt formelt oppstartsmøte og sendt ut startpakke. I påvente av at reguleringsforholdene skal avklares er det nødvendig å nedlegge midlertidig forbud mot tiltak innenfor denne planens avgrensningsområde, heter det fra kommunen.,

Det betyr ikke at det trenger å ta lenger tid før det er nye avklaringer.

I den foreløpige planen for utvidelse har Norgesgruppen kjøpt opp to boliger i tett tilknytning til dagens butikk. Disse boligene er det også sendt søknad om å få lov til å rive.

– Utbygger har i dialogmøter i etterkant signalisert at de ønsker å rive boliger før planforslaget er vedtatt. I dag er det en fungerende butikk og boliger i området, men trafikale forhold og trafikksikkerheten må utbedres. Rådmannen mener at en må se hele området og planen i en helhet.

Kommunen ser for seg at hele området skal planlegges med gjennomtenkte og gode løsninger.

Daglig leder av Kiwi på Randaberg, Børge Bø.

– Mens dette arbeidet pågår gjennom planprosess med medvirkning og politisk behandling, så er det viktig at det ikke gjennomføres tiltak som kan legge føringer og begrensninger for utforming og utvikling av planen.

Det er til slutt kommunestyret som skal avgjøre spørsmål om utvidelse eller ikke.

– Det er viktig å poengtere at et midlertidig forbud mot tiltak ikke vil stoppe planprosessen. Den går sin gang og vi ønsker å fortsette den gode dialogen og samarbeidet om å få utarbeidet en god planløsning, heter det fra kommunen.

RETTELSE:  Randaberg24 hadde ikke lest papirene godt nok i denne saken. Dermed kom noe av dette feil ut. Det beklager vi.,