JOBB:

Vi har skrevet om han tidligere, bussjåføren fra Egersund, bosatt i Randaberg. Det er snakk om Gunnar Horpestad Jacobsen, som virkelig «er en mann med godt humør».,

— Det kjekkeste med jobben er å møte nye folk hver dag, sier Jacobsen og legger til.

— Ganske enkelt; dette er min jobb og den innstillingen gjør det mye enklere. Har heller aldri tenkt; for en kjedelig strekning. Hver dag byr på nye mulighet og jeg tar de utfordringene som kommer.

Nylig har Jacobsen blitt ansatt i Vy og drar flere dager i uken «tur-retur» strekning Stavanger - Kristiansand, samt «tur-retur» Stavanger - Flekkefjord. Det er noe han selvsagt stortrives med.

— Hadde en dag å bestemme meg på og angrer ikke på valget om å dra til Sauda for å studere på slutten av 80-tallet, samme helg som jeg dimmet i militæret.

Hans reise som arbeidstaker begynte rett etter dimming fra militæret. Da fikk han tilbud om å ta yrkessjåfør utdannelsen i Sauda. Etter ni uker hadde Jacobsen både utdannelse og sertifikat som har gitt Egersunderen en rekke arbeidsmuligheter.

Noe av det Gunnar Horpestad Jacobsen liker aller best med jobben er den sosiale biten. Både med passasjerer før og etter avstigning og kollegaer fra en rekke andre busselskaper. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Gunnar Horpestad Jacobsen startet å kjøre for Stavanger omegn trafikkselskap, videre begynte han i bussavdelingen i Rogaland Taxi. En yrkesskade i 94 resulterte i at Jacobsen måtte omskoleres og han ble en del av pilotprosjektet til arbeidskontoret og Telenor.

Etter 6 måneder med kurs, begynte han som IT- konsulent i oljebransje, der var Jacobsen i 17 år. I en alder av 50 år returnerte han i 2016 tilbake til bussbransjen igjen, denne gang i Norgesbuss, så videre til Boreal og nå sist Vy.

— Det er en ganske ensom jobb å være yrkessjåfør, og det mest krevende er å kjøre i vind og dårlig vær. I tillegg er det mye å holde styr på i kontrollpanelet. Så det er ikke «bare-bare».

Søndag 8. mai kjørte han blant annet russen fra Landstreffet i Kongeparken på Ålgård hjemover til Kristiansand. Når de nærmet seg destinasjon fikk Jacobsen applaus.

— Jeg får sjelden applaus, så dette var smigrende. Slik gleder en bussjåfør, avslutter Jacobsen med et smil.