FRISBEE: Torsdag denne uken ble Frisbeegolfbanen på Grødem fjernet, etter at Statsforvalteren tidligere i år hadde vedtatt at den var ulovlig. Dette synes Zagros Kanirash er kjipt, spesielt med tanken på å miste en bane som lå så godt til.

– Banen Randaberg kommune hadde satt opp på Grødem var perfekt. Den var brukende for både nybegynnere og viderekommende. Jeg pleide å spille der inntil to ganger ukentlig i fjor, og det var godt å ha et brukbart alternativ til baner i Sandnes og på Sola. Nå får vi nøye oss med denne på Vistvik, som tross alt er mye større, men som vi må gå flere skritt for å komme seg igjennom, sier Zagros Kanirash, som studerer industriell økonomi ved Universitetet i Stavanger.

Bjørn Vistvik er fornøyd med oppgangen i antall spillere. Foto: Simen Ingemundsen

I dag var Kanirash en av mange som tok i bruk Bjørn Vistvik sin Frisbeegolfbane på Vistvik. Eieren av banen på Vistvik er godt fornøyd med oppgangen i antall spillere. Nå som han har begynt å ta en symbolsk sum på 30 kroner for at folk skal spille har han oversikt over hvor mange som spiller til enhver tid.

– Det er bare økende, og jeg tror det bare blir mer nå som dette er den eneste banen i Randaberg. Denne banen har faktisk hatt en økning på 50 prosent måned etter måned, og da sammenlikner jeg med fjoråret, sier Bjørn Vistvik, og legger til.

– Det er jo dumt at Randaberg kommune fjernet den fungerende banen deres på Grødem. Men har forstått at det er gjort mange tabber før banen måtte fjernes. Så det er nok en konsekvens av de mange feilene begått.

De koste seg, disse kameratene fra UiS. Foto: Simen Ingemundsen

Per nå har Vistvik plass til 24 parkerte biler i gårdsrommet, og han planlegger å utvide om han ser han er nøt.

– Det går stort sett fint med de parkeringsplassene vi har, det er bare noen få ganger at det blir kaotiske tilstander. Hva året vil bringe nå som banen på Grødem er tatt bort vil tiden vise. En må jo tross alt ha bil for å komme seg hit, det trengte en ikke med banen på Grødem, så det blir spennende å se framover, sier Vistvik og avslutter.

– Til tross for det er mye å gjøre daglig med banen, da med tanken på vedlikehold, synes jeg det er gøy å kunne tilby dette. Denne banen er jo med på å rekruttere nye spillere, og jeg er glad for at jeg kan bidra med en 28 hull stor bane, som det trengs 6000 skritt for å komme seg igjennom.