EARTH HOUR: Visste du at det i dag, eller i kveld, er en verdensomspennende dugnad? Jo, for det er Earth Hour, den største timen for jorda, sier Det er naturvernorganisasjonen WWF (World Wide Fund for Nature) som står bak kampanjen.

Det er med andre ord en støtte for miljøvern over hele kloden, som selvsagt også markeres i Randaberg, av noen.

Maria Nåden Eike er en av dem, og hun oppfordrer alle andre til å være med på kveldens markering.

– For meg er Earth Hour viktig fordi det er en time i året hvor jeg sammen med mennesker verden over kan gi kloden en liten «pause» fra menneskelig påvirkning. Selvsagt er det ikke nok, men at vi, verden over kan symbolisere at vi står sammen for å ta vare på denne planeten vi er så heldige får bo på og dens begrensede ressurser synes jeg er viktig, forteller hun til Randaberg24.

Derfor tar hun grep i kveld mellom klokken 20.30 - 21.30.

– Til alle som føler kallet til å bruke tid på noe eller noen du ellers kanskje ikke bruker så mye tid på; Slukk lys inne og ute og verdsett denne timen.

– Hvordan skal du selv markere i kveld?

– Selv tenker jeg å spille handpan, sitte under stjernehimmelen (hvis det er klart) eller nerde litt om insekter Hvis ingen har lyst å være med på gjemmeleken i mørke og bygge hytte under spisebordet

Maria kan kanskje se for seg denne aktiviteten i kveld, i en time. Foto: Privat

Earth Hour er en årlig global miljøbevissthetshendelse som oppfordrer enkeltpersoner, bedrifter og samfunn til å slå av lysene i en time som et symbol på deres forpliktelse til å bekjempe klimaendringer og fremme bærekraftig energiforbruk.

Det er mange måter å gjøre dette på, og Maria Nåden Eike har satt opp noen forslag til dette, mellom klokken 20.30 - 21.30 i kveld.

Marias tips:

** Gjemmeleken i mørke eller bygge hytte under spisebordet (en aktivitet som burde slå an for alle med barn - og for lekne voksne)

** Spillkveld med telys

** Vinkveld eller vorsh med ost, kjeks og latter

** Kosekveld med pus

** Les en bok eller spill på et instrument

** Mediter eller gjør yoga

** Dra ut i tareskogen å bli kjent med livet under vann i mørket

** Kle deg, ta med deg en kopp te og gå ut å se på stjernehimmelen (hvis det er klart)

** Skriv en låt, et leserinnlegg eller et brev til noen du er glad i

** Cuddle up under et pledd med en du er glad i og fortell hverandre hva dere er takknemlige for hos hverandre

– Det er en gyllen mulighet til å legge bort internett og smart-telefon og bli kjent med andre sider av seg selv og hverdagen. Jeg tror mange i dag har godt av å hoppe ut av hamsterhjulet en times tid, inkludert meg selv som ikke engang har smart-telefon.