ASFALT:

I disse dager inngår Statens vegvesen 27 kontrakter til en samlet verdi av 1.250 mill. kroner for vedlikehold av vegdekkene på om lag 1.000 km riksveg.,

Arbeidene ute på vegen starter så snart telen er ute av bakken. I starten av mai vil asfaltarbeiderne legge den første asfalten på riksvegene. Vegvesenets entreprenører kommer til å legge nesten 1 mill. tonn asfalt på riksvegene i løpet av sesongen.

Foreløpig gjelder ikke denne listen for Randaberg, men det kan komme endringer underveis - for det er også her i kommunen veier som skriker etter et nytt lag asfalt.  ,<a href="https://arcg.is/04L055" target="_blank" rel="noopener">Her finner du oversikt</a>, over strekningene som skal asfalteres på riksvegene i år. Omfanget vil bli større enn det kartet viser per nå.

Hvilke strekninger som får asfalt i år, ble planlagt i fjor høst. Hvis det i løpet av vinteren har oppstått skader på andre strekninger, så kan det bli aktuelt å omprioritere eller å justere omfanget.

– Arbeidet består for det meste av reasfaltering av lengre strekninger. Enkelte steder omfatter kontraktene forsterkning av fundamentet før nytt dekke legges. Andre steder gjøres mindre omfattende arbeid over kortere strekninger, sier Thor Asbjørn Lunaas, teamleder asfalt i Statens vegvesen.