FRAVÆR:

Randaberg kommune har i lengre tid slitt med til dels høyt sykefravær innen flere av kommunens avdelinger, eller tjenesteområder.,

Etter 2. kvartal er det fortsatt økning noen steder - samlet er det en økning på 0,4 prosentpoeng sammenlignet med samme periode i 2020.

Den største økningen i første kvartal er innen barnehage, skole, renhold, NAV og barnevern.

<img class="alignnone size-full wp-image-47344" src="https://randaberg24.no/wp-content/uploads/2021/08/fravaer.png" alt="" width="1019" height="563" >

— Vi ser fortsatt at det er langtidsfraværet som er vår største utfordring. Kommunen har som tidligere informert om valgt å delta i IA bransjeprogram innen barnehage og sykehjem. Det er da gledelig å se en markant nedgang innen helse og velferd der de tre sykehjemmene er organisert, skriver kommunalsjef Aina Helen Frankrig i en sak som skal opp i Administrasjonsutvalget i neste uke.

Sykefraværet i Randaberg ble samlet sett for 2020 på 8,9 prosent, så langt i 2021 er det på henholdsvis 10,2 for første kvartal, og 9,2 prosent for andre kvartal.

— Vi har store utgifter knyttet til bruk av vikar/ innleie av vikar for å sikre forsvarlige tjenester, spesielt innen helse og velferd. Dette må det være et mål å få redusert kraftig.