GRØDEM:

For mange har det vært et positivt tilskudd, men Statsforvalteren satte foten ned og sa i går at banen for frisbeegolf er bygget ulovlig. Det er også slik at vedtaket gleder noen, blant annet noen beboere i området av den populære tilveksten. Det var nemlig engasjement da saken var mest aktuell - ikke fra et stort antall, men fra engasjerte mennesker som virkelig mente noe om dette som nå blir omtalt som et idrettsanlegg fra Statsforvalteren.,

https://randaberg24.no/2022/03/30/statsforvalteren-frisbegolfbanen-er-ulovlig/

Statsforvalteren har blant annet slått fast at banen er et idrettsanlegg - ikke et nærmiljøanlegg.

– Jeg fikk lest papirene fra Statsforvalteren og jeg må si jeg ble mektig overrasket av vedtaket som er gjort. Vi fattet et vedtak hvor det aldri er nevnt at dette skulle være et idrettsanlegg, men et nærmiljøanlegg, sier ordfører Jarle Bø (Sp) til Randaberg24.

https://randaberg24.no/2022/03/30/les-hele-vedtaket-om-frisbeegolfbanenpa-grodem/

FAKTA: Nærmiljøanlegg er anlegg eller områder for egenorganisert fysisk aktivitet. De etableres gjerne i forbindelse med skoleanlegg, i tilknytning til idrettsarenaer eller i bomiljøer.,Kilde: Helsedirektoratet

Statsforvalteren har kommet til at etablering av frisbeegolfbane er et søknadspliktig tiltak etter plan- og bygningsloven. Tiltaket er i strid med arealformålet i reguleringsplan og forbudet mot tiltak i strandsonen. Det utgjør en feil at naboer og direkte berørte regionale statlige myndigheter ikke var varslet. Videre var det en feil at kommunens vurdering av naturmangfoldet ikke fremgikk av vedtaket, heter det.

Kommunen har sagt at anlegget er et nærmiljøanlegg - uorganisert for bruk til alle.

Ordfører Jarle Bø (Sp). Foto: FOTO: Per Thime, arkivbilde

– Statsforvalteren har vedtatt dette, men vi mener dette er motsatt - at det er et nærmiljøanlegg. Det er også slik at lokalt selvstyre skal stå sterkt. I denne saken har Statsforvalteren gjort om til et idrettsanlegg, noe det ikke er. Det har vi vært klare på og er det fortsatt. I saken står det også at dette er et endelig vedtak som ikke kan påklages. Vi skal ta dette opp igjen og jeg regner med at det kommer opp allerede i neste politiske møterunde i mai. I mellomtiden kommer nærmiljøanlegget for frisbeegolf fortsatt til være åpent for dem som vil kaste brett mot kurvene, fortsetter ordfører.

https://randaberg24.no/2022/03/30/en-sorgens-dag-for-hele-bygda/

Da saken var oppe politisk og vedtatt sto det blant annet at «tiltaket er i tråd med reguleringsplan for området, og ikke søknadspliktig etter plan og bygningsloven, derfor er det ikke sendt ut nabovarsel».

– Nå får vi se, det kan være at vi tar dette videre til departementet, for vi mener at Statsforvalter har gjort feil i denne saken.