PENGEHJELP:

Det er Utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog som har hatt møte i Stavanger. Der kom det fram at man i Stavanger bruker 20 millioner kroner på istid til utøvere innen skøytesporten, kunstløp, curling og ishockey.,

I disse idrettene er det også utøvere som er bosatt i Randaberg kommune. I den forbindelse håper politikerne i utvalget at nabokommunene er med å ta sin del av regningen.

– Slik situasjonen er nå bruker Stavanger 20 millioner kroner årlig til isleie, mens andre kommuner i regionen bruker tilnærmet null kroner. Spørsmålet er om nabokommunene burde, ut fra medlemmer fra egen kommune, bidratt til denne leien, sa medlem Øyvind Jacobsen i Utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog under utvalgsmøtet onsdag.

Øyvind Jacobsen, Stavanger Ap. Foto: Rogalands Avis

Det er Aftenbladet som melder dette.

Vedtaket om å sende en henvendelse til nabokommunene for å beskrive utfordringen og be de andre om å komme med forslag til løsninger hvor kommunene bidrar økonomisk eller via andre tiltak for å sikre minst like mye istid for regionens isutøvere i framtiden, ble enstemmig vedtatt.