|

OVERSIKT:

Det barometeret viser at Randaberg kommune kommer ut på en flott 7. plass av samtlige kommuner i landet.,

— Med åpenhet mener vi i hvilken grad de gir tilgang til politiske dokumenter og sikrer at journalister og folk generelt får innsyn i forvaltningen og de politiske beslutningene, heter det innledningsvis fra nettstedet presse.no.

Best ut i undersøkelsen kommer Grimstad kommune og Modalen kommune, begge med 29,5 poeng. Maks poengsum er 34,5.

Verst ut kommer Årdal kommune, med -3,0 poeng. Minimum poengsum er -18, ettersom enkelte kategorier kan gi minuspoeng.

Fakta om undersøkelsen:,Åpenhetsbarometeret 2021 er, som forrige gang, basert på en vurdering med tre ulike inn-fallsvinkler:,• Spørsmål, internt skjema. Postlistesjekk foretatt av Kommunal Rapport og Pressensoffentlighetsutvalg,• Spørsmål, eksternt skjema. Besvart av kommunene selv,• Innsynskrav. Vi har bedt om innsyn i rådmannens arbeidsavtale i alle kommuner,samt krevd innsyn etter § 9 i kronebeløpet for ordførers og varaordførers godtjørelse.Undersøkelsen er gjennomført sommeren og høsten 2021. Et egenutviklet databaseverk-tøy ble tatt i bruk for å administrere, samle inn og analysere data om 356 kommuner tildenne undersøkelsen.

Les hele undersøkelsen her

Randaberg kommune kommer ut med en score på 25,5 poeng og er med det bare fire poeng unna topplasseringen på listen.

I Rogaland er det bare Hå som kommer bedre ut. Kommunen på Jæren er på 6. plass. Det er totalt fire kommuner i Rogaland som har en score på 25 poeng eller mer.

En nær nabo til Randaberg kommer meget dårlig ut. Ute i havgapet finner vi Kvitsøy på en av bunnplassene på listen. Der sliter de skikkelig med åpenheten, og scorer fattige 3. poeng. Det gir 336. plass av 356 kommuner.