KIRKE: Årets fasteaksjon avsluttet i ettermiddag ved at Randaberg menighet sine konfirmanter gikk fra dør-til-dør for å samle inn penger. Grødem menighet hadde også sine konfirmanter ute for å samle inn penger til aksjonen.

I år handler det om vann, for nesten 800 millioner mennesker lever uten tilgang til rent vann i verden, og det på grunn av jordskjelv, tørke, flom, krig eller konflikt.

I fjor samlet konfirmantene i Randaberg menighet inn 97.000 kroner, og året før (2022) klarte konfirmantene å samle inn 93.000 kroner.

Artikkelen fortsetter etter bildene

Først måtte de registrere seg. Foto: Simen Ingemundsen
Så fikk de utdelt kart. Foto: Simen Ingemundsen
Dette var rutene konfirmantene måtte gå. Foto: Simen Ingemundsen

Ulrik Male og Liham Eide Grieg var to av de mange konfirmantene som gikk fra dør-til-dør i ettermiddag. De synes begge det er svært gøy å være konfirmant, og ser spesielt fram til leiren de skal på til på Vaulali seinere i år, og legger ikke skjul på at de gleder seg til konfirmasjonsdagen.

– Vi, årets konfirmanter har et godt samhold, vi er heldig som får være med vennene våre på fritiden og for å få tid til å stifte nye bekjentskap, sier de begge.

De synes begge det er vondt å tenke på at det finnes mennesker der ute som ikke har reint vann.

– I Norge er vi heldige, her har vi alt det nødvendige som trengs. Vi synes dette er en viktig sak, og vi håper på å få samlet inn 20 kroner per hus, avslutter de begge, som hadde fått ansvar for å samle inn i Andreas Harestadvei.

Konfirmantene gikk ut å samlet inn penger i håp om at de klarte å slå fjorårets innsamlingssum. Det var også noen heldige ute i løypene som fikk med seg en goodiebag full med snacks. Det er bare en ting å si, vel overstått aksjon.