GRATIS FROKOST: — Generelt sett går mange rett på klasserom, benytter seg ikke av tilbudet, men benytter kantinen senere på dagen, sier rektor Trond Hoel ved Randaberg videregående skole.

Streik:

https://randaberg24.wpengine.com/2020/09/24/opptrapping-av-busstreik-gir-digital-skole/

Hoel gir uttrykk for at hjemmeundervisning og bare undervisning digitalt ikke er den optimale løsningen, men mener at det er det beste alternativet dersom en legger til grunn en totalvurdering og ser kombinasjonen mellom busstreik og koronaen i ett og samme bilde. Rektoren påpeker at skolen ikke kommer til å holdes stengt for elevene.

– Vi ønsker selvfølgelig normal drift. På grunn av forrige korona-nedstengning er vi godt rigget for en kjapp omstilling. Dette har vi dessverre gjort før. Skolen er åpen for elevene slik at de kan følge den digitale undervisningen i våre lokaler hvis det er ønskelig. Mine ansatte kan gjennomføre undervisningen hjemme eller på skolen, sier han.

Er optimistist

Elever som har tilrettelagt opplæring, som har egen skyss, vil få sin undervisning som normalt av den videregående skolen.

– Flere av våre programfag er avhengig av spesialrom og verksted for å gjennomføre målene i fagplanene. Derfor åpner vi for at elevene skal kunne gjennomføre dager på spesialrom og verksted. Faglærere i samarbeid med skolens ledelse vurderer om dette er mulig å få til. Hvis det ikke er mulig å gjennomføre, må disse elevene i en periode jobbe med teori og andre mål i fagplanene, sier Hoel og avslutter:

– Vi, elever og ansatte, var gode på dette sist. Vi vil klare det godt denne gangen også.