LANDSBYPUBEN:

— Jeg hadde jo løyet hvis jeg hadde sagt det har vært et drømmeår, men vi har gjort vårt beste ut av det som har vært, sier Kjell Gunnar Viste.,

Pub-veteranen har drevet i et kvart århundre - og vel så det. Jubileum skulle det vært i fjor, men 25 års jubileet får komme når det kommer.

— Det kjekkeste hadde jo vært om ting blir normalt. Vi har hatt stengt i mer eller mindre tre måneder siden utbruddet i mars i fjor. Det er klart at det merkes, på flere måter.

Ser heller løsninger

Kjell Gunnar velger imidlertid heller å se løsninger, slik at folk ennå har et tilbud.

— Herregud! Jeg husker knapt når vi hadde vanlige åpningstider, men alt blir jo bra, som de sier.

— Det er ikke noe mål for oss å selge mest mulig alkohol. Det å være sosial, komme seg ut tror jeg er viktig oppi alt det vi står i for tiden. Kaffe og vafler serverer vi - og da vi nylig introduserte våre vafler ble det fart i røra - og salget, humrer han.

For øyeblikket er det korte åpningstider på puben i sentrum. Skal man ha seg et glass øl eller vin må man også kjøpe seg en matbit.

— Det siste er jo folk blitt vant med, så det fungerer helt fint. Vi har et godt lokale, med god avstand mellom bordene. Det er litt uvanlig å ennå se border inntil bardisken, der det normalt står barkrakker som folk sitter og skravler på.

Omsetningen

Med en lokal pub som har vært nedstengt i perioder så merkes det også på omsetningen. Tallene er ikke klare for fjoråret, men han vet jo litt hva det går i.

<img class="alignnone size-full wp-image-35101" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/03/DSC_8041.jpg" alt="" width="5059" height="3069" >

— Vi regner med rundt 1. million kroner i svikt i omsetningen for vår del. I denne perioden har vi heldigvis ikke måtte permittere folk. I dag, når vi bare har åpent fram til klokken 22 er det bare én person på jobb. Våre ansatte bytter på vaktene innbyrdes slik at alle får noen vakter hver i det minste.

Mens han snakker om de ansatte, kan han nesten ikke rose dem nok.

— De har rett og slett vært fantastiske i dette året som har gått. De er bare positive oppi alt det negative man kan snakke om. Jeg setter utrolig pris på hver og en av dem. Skikkelig klasse, sier han.

Fotball og vafler

I disse koronatider satser han og de ansatte på fotball. Det vises på tv nesten hver eneste dag.

— Heldigvis kommer det en del folk innom oss også i denne tiden. Vi er koronasikre, og har også hatt flere inspeksjoner hvor vi har fått skryt. Jeg er ofte i kontakt med kommuneverlegen for å forhøre meg om situasjonen, forteller han.

Han følger med andre ord godt med.

Helsa skranter

Nå håper han snart på bedre tider - og ser frem til den dagen de igjen kan ha vanlig åpent.

— Herregud! Jeg husker knapt når vi hadde vanlige åpningstider, men alt blir jo bra, som de sier.

Den dagen ser han fram til - men hvor lenge han kommer til å holde på selv vet han ikke.

— Jeg jobber ikke så mye jeg lenger, og aldri i forbindelse med helger om kveldene. Det tåler ikke helsen min. Helsa skranter og det er heller ikke å legge skjul på at jeg i noen år har tenkt tanken å selge puben til andre. Det er ikke hovedtema nå -for det er å få tilbake normale tider, men det er klart at jeg nok også vurderer å selge hvis noen viser interesse, forteller han.

<img class="alignnone size-full wp-image-35103" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/03/DSC_8034.jpg" alt="" width="5568" height="3712" >

Det skjer ikke denne uka eller i neste, for det er hele tiden litt planer om ting som skjer, selv i disse tider.

— Quiz har vært populært her på puben i flere år, og i morgen starter vi opp igjen med vår papir-quiz. Dette skjer selvsagt også innenfor gjeldene regler - som at hvert bord kan ha to personer. Ta dere ut og bli med, vafler, kaffe og annet blir det også.