KORONATILTAK:

Når elevene møter til første skoledag etter juleferien er det også til en ny, men midlertidig hverdag. Korona har skylden for det.,

Alle skoler går nå i rød kategori, noe som betyr endringer på en hel del ting. Mye er likt fra skole til skole, men det er også noen forskjeller.

På Grødem blir det blant annet endringer i alle klasser sine timeplaner. Dette for å begrense antall voksne inn i klassene og for å gi alle elever opplæring. Ved samme skole blir kroppsøving utendørs, eller ved egentrening.

Svømmehallen stenges, så elevene/SFO får ikke tilbud om svømming i denne perioden som varer frem til 18. januar - eller år det kommer nye datoer.

<strong>Se hele planen for Grødem skole her.</strong>,

— Julerødt byttes ut med korona-rødt. Det er ikke på langt nær like koselig, men vi skal gjøre vårt aller beste i å møte alle 660 elever med åpne hjerter – når vi fremdeles ikke kan ha åpne armer, skriver rektor Eva Walde Lund på skolens nettside.

Også der har de ansatte rigget seg for en ny hverdag.

— I samråd med kommunelegen opprettholder vi klassene slik de har vært. Klassen innebærer en viktig sosial tilhørighet og relasjonell støtte, og det er viktig for oss å opprettholde så mye normalitet som mulig gitt at vi har fasiliteter på begge skolebyggene til å likevel opprettholde smittevernskravene.

Ett av tiltakene ved Harestad er ulike tidspunkt for oppmøte på skolen.

— Vi planlegger ulike og fleksible oppstarttidspunkt for avdelingene for å hindre at elever møtes. Det er viktig at alle forholder seg til de oppsatte tidspunktene for å unngå trengsel, heter det videre.

<strong>Se hele planen for Harestad skole her.</strong>

Randabergs tredje grunnskole finner vi på Goa.

— Vi er trygge på at alle elevene skal møte en plan der de blir godt ivaretatt. Så vil hver av dere se på ukeplanene at det kan være noen endringer, mest på 5. – 10. trinn, skriver fungerende rektor Gunhild Vårvik Tangeland.

<img class="alignnone size-full wp-image-19664" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2020/08/Goa-skole.jpg" alt="" width="1209" height="1027" >

Ved Goa går det blant annet på dette når elevene møter til første skoledag etter juleferien:

,, Noen vil få endret oppstarttidspunkt, Noen har fått egne oppmøteplasser, Noen vil få litt komprimerte dager, Noen vil få noen hjemmeoppdrag, Vi prøver å bemanne slik at det blir færrest mulig skifter av lærere/miljøterapeuter/assistenter., Alle må vise litt ekstra hensyn til sine medelever,,

<strong>Sjekk hele planen for Goa skole her.</strong>