5G NETT: Det er Telenor Infra som skal etter planen sette opp den 24 meter høye masta oppe ved Varen, i kort avstand fra vanntårnet. Det er søkt om dispensasjon fra avstandsbestemmelsene, men kommunen vil så langt ikke skrive under på inngått leieavtale.

Nå har også Statsforvalteren vurdert saken.

De eksisterende antennene planlegges demontert, og det ønskes oppført en ny telemast med høyde på 24 meter, for montering av nye antenner. Tiltaket krever dispensasjon fra plan- og bygningsloven (pbl.) § 29-4 angående avstandsbestemmelsene, samt arealformålet i gjeldende områdeplan.

– Det er vurdert at løsningen ved vanntanken ikke er god nok for etableringen av nye antenner for 5G- nettet. Tiltaksområdet er regulert til grønnstruktur og blir benyttet som et tur/fritidsområde. Den foreslåtte masten innebærer en vesentlig høydestigning i forhold til eksisterende antennesystem på vanntanken, og masten er plassert nær eksisterende tursti., heter det i brev sendt til kommunen.

Videre heter det at dette vil redusere opplevelsesverdien av grøntområdet og omkringliggende områder.

– Fra gjeldende reguleringsplan skal det jf. § 2-5 for alle tiltak i planområdet tas estetiske hensyn og legges vekt på god landskapstilpasning. Kommunen bør nøye vurdere plasseringen av det omsøkte tiltaket slik at det utformes på en måte som har en tilstrekkelig landskapstilpasning. Ut over dette har vi ingen vesentlige merknader, heter det til slutt.

Foto: Pro Invenia/Telenor Infra

Flere, det vil si at det har vært en del henvendelser - fra naboer som har reagert på plassering av masten som altså er tenkt å ruve 24 meter over bakkenivå.